25/05/15 - 17:31h

RG: Aleksandra osvojila prvi set, pa stala

 


Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo Roland Garosa! Bolja od naše igračice bila je Kazahstanka Julija Putinceva rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:3, nakon dva sata i 15 minuta tenisa. Naredna rivalka za 99. igračicu planete biće Svitolina.

A. Krunić633
J. Putinceva366
Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunić je loše započela meč, te je Kazahstanka brejkom na startu došla do prednosti od 2:0. U nastavku seta međutim, videli smo potpuno drugačiju sliku. Naša teniserka je uspela da vrati brejk već u trećem gemu, a onda sa još dva do kraja u potpunosti neutrališe rivalku i sasvim zasluženo slavi sa 6:3. Nagoveštavao je ovakav prvi set mnogo bolji razvoj situacije za Srpkinju, međutim, to se nije desilo.

U drugom delu igre Julija Putinceva pravi dva brejka u prva četiri gema i dolazi do startnih 4:0. Od šestog do devetog gema teniserke nisu usepvale da sačuvaju svoje servise, te su u tim gemovima svaki put viđeni brejkovi. Međutim, bolje otvaranje seta bilo je dovoljano Kazhstanki da osvoji drugi period sa 6:3 i poravna rezultat na 1:1.

Treći set počinje sjajno za Aleksandru. Srpkinja pravi brejk u prvom gemu, ali je, na žalost, to bilo sve od nje u poslednjem periodu. Teniserka iz Kazahstana uzvraća već u drugom gemu, da bi već pri sledećem servisu za Krunić učinila isto, pa potvrdila stečeno za velikih i ispostaviće se nedostižnih 4:1. Naša teniserka je probala da se vrati u meč, dolazila je i do brejk prilika, ali je na kraju Julija Putinceva osvojila set sa 6:3 i tako se plasirala u drugo kolo.

Naredna rivalka za teniserku iz Kazahstana biće Elina Svitolina iz Ukrajine.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Grend Slem, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari