17/05/17 - 09:45h

Revolucionarne promene u tenisu na testu u novembru!

 


Međunarodna teniska federacija planira da u novembru na turniru najboljih mladih igrača sveta u Milanu testira nova pravila koja će doneti velike premene u “belom” sportu.


Prema predloženim izmenama, igralo bi se na tri dobijena seta, s tim što bi se set završavao kada neko dođe do četvrtog osvojenog gema, a ne kao do sada do šestog. Pri rezultatu 3:3 odmah se prelazi na taj-brejk, a u planu je da se ukine i prednost kod rezultata 40:40 – gem bi osvojio igrač koji dobije naredni poen, s tim što bi igrač koji prima servis imao pravo da bira đus ili prednost stranu.

Zagrevanje igrača bi trajalo pet, umesto sadašnjih deset minuta, a pauze između poena neće smeti da budu duže od 25 sekundi. Pored toga, merilo bi se i vreme između gemova i setova, kao i tokom medicinskih tajm auta. Igrači bi imali pravo na jedan medicinski tajm aut tokom celog meča.

Teniserima će biti dozvoljena komunikacija sa trenerima, ali ne i njihov silazak na teren, kako je to sada u ženskom tenisu, a navijači će smeti da ustaju sa svojih mesta tokom odvijanja igre, uz izuzetak onih u prvim redovima.

Ukida se i “nec!” prilikom servisa – igra će teći dalje bez ponavljanja servisa.

Kako je preneo BBC, promene se uvode sa ciljem da se tenis prilagodi novoj generaciji navijača koji traže brža dešavanja na terenu, ali i televiziji.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari: 2

 
ja May 17, 2017 Odgovori

Uzas!

 
Vanja May 17, 2017 Odgovori

Meni ovo lici na: Napravimo umesto sporta zabavni program u kome za pobedu veliku ulogu igra sreca. Tako sam i ja jednom osvojila odbojkaski turnir sa igracima sa kursa jezika, bez i jednog dana treninga.
Ovo je triput gore od dubla, a i tamo mi rezultat cesto lici na lutriju.

Komentari