04/09/16 - 19:38h

Revolucija: Juniori testiraju “Šot-klok” na US openu!

 


Juniorsko takmičenje na US openu biće prvo na kojem će se testirati novo pravilo – sistem merenja vremena, odnosno “Šot-klok”


zimbio.com

zimbio.com


Na poslednjem grend slemu sezonevreme će biti mereno, ali za početak, samo u drugoj nedelji na mečevima u juniorskoj konkurenciji, kako testiranje novine ne bi nanelo mnogo “štete”.

Prema pravilima, određeno je da muškarci između poena imaju 25 sekundi, pet više od žena, ali je redovan slučaj da se ono prekrši.

To je posebno izraženo posle dugih poena, kada teniseri i teniserke ne mogu da se spreme za sledeći poen za manje od pola minuta.

– Dok neki misle da je neočekivano, mi vidimo ovaj potez kao korak ka razvitku sporta. USTA uvek gleda kako da promoviše sport. Ovo je sjajan način da se analiziraju podaci i krene dalje – rekao je Kris Vidmajer, izvršni direktor komunikacija Teniske asocijacije Sjedinjenih Država.

Mnogi igrači već su komentarisali promenu koja će uslediti – Džon Izner rekao je da će mu „Šot-klok“ samo smetati, Rodžer Federer napomenuo da bi njegova primena trebalo da bude fleksibilna, u odnosu na dužinu poena, dok je Endi Marej istakao da bi sudije trebalo da prvo napomenu igračima da su prekoračili dozvoljeno vreme.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   US Open, Vesti


Komentari