24/07/17 - 12:32h

Reč stručnjaka: Noletu sledi duža pauza…

 


U intervjuu za Sportski žurnal, lekar naše reprezentacije i ortopedski hirurg Zdenko Milinković pojasnio je prirodu povrede Novaka Đokovića, i najavio da će naš najbolji igrač po svoj prilici morati da propusti Ju Es open i polufinale Dejvis kupa.


Šanse da Đoković zaigra na predstojećim važnim događajima je svedena na domen teorije. Po svemu sudeći, gledaćemo ga tek u 2018. godini.

Zdenko Milinković je u izjavi za Sportski žurnal otkrio da će Nole morati da miruje između šest i 12 nedelja.

Na sledećem pregledu će se znati da li ta procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije. Simptomi se smiruju, bio je kod specijalista u Torontu, na dodatnim ispitivanjima. Konsultovao je i naše stručnjake, naravno i mene jer smo mi odlični prijatelji. Sada je važno mirovanje uz različite vrste procedura koje mogu da utiču na oporavak i smirivanje tegoba. Operacija ostaje krajnja opcija – rekao je Milinković i dodao:

Novak Đoković se nalazi u Beogradu, gde će u narednih nekoliko dana sazvati pres konferenciju na kojoj će saopštiti planove za ostatak godine.

Ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvek bila velika briga.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Vesti


Komentari