01/05/17 - 14:12h

Rabat: Samo Krunićeva u glavnom žrebu!

 


Od srpskih teniserki učešće na turniru u Rabatu izborila kroz kvalifikacije samo Aleksandra Krunić.


Twitter

Aleksandri Krunić (117) bilo je potrebno sat i 11 minuta igre, da protiv Silvije Soler Espinoze iz Španije (156) trijumfuje sa 6.2, 6:0 – uz dva brejka u prvom i nova tri u drugom nastavku i obezbedi plasman u glavni žreb turnira u prestonici Maroka.

Krunićeva je odlično odigrala, dobila uvodni set rutinski, a onda u nastavku bila još ubedljivija i u potpunosti nadigrala Soler-Espinozu, ne prepustivši joj ni jedan gem.

Nažalost, Krunićeva je jedina od tri srpske teniserke koja je izborila mogućnost nastupa na turniru – Ivana Jorović je zaustavljena u poslednjoj rundi. Od nje je bolja bila Koni Perin iz Švajcarske (216), sa 6:0, 7:5, nakon 88 minuta provedenih na terenu.

Srpska teniserka loše je ušla u meč, izgubila je prvih šest gemova, a priliku da se vrati propustila je u finišu drugog seta. Vodila je sa 5:4, bila je na gem od izjednačenja, ali je izgubila poslednja tri gema i proputila priliku da igra odlučujući set.

Dan ranije, eliminisana je i Nina Stojanović.

Turnir u Rabatu igra se za nagradni fond od 227.000 dolara. Pobednici će pripasti 43 hiljade dolara i 280 WTA bodova. Titulu brani Timea Bašinski iz Švajcarske.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Nina Stojanović, Vesti


Komentari