21/06/17 - 15:26h

Poprad: Krajinović sa Đereom za polufinale!

 


U četvrtini finala turnira u Češkoj sastaće se srpski teniseri Filip Krajinović i Laslo đere.


Filip Krajinovic

Krajinović je u drugom kolu čelendžera u slovačkom Popradu bio bolji od mađarskog igrača Atile Balaša 7:6 (7:4), 6:1 po setovima.

Balaš je bolje ušao u meč, odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Filip je izvratio za 4:3, usledila je po još jedna razmena brejkova, a onda je u taj-brejku srpski igrač jednim mini brejkom rešio prvi set u svoju korist.

U drugom setu je viđena totalno druga slika, Krajinović je krenuo agresivno od samog starta i odmah napravio brejk, a kasnije još jednom oduzeo servis protivniku i ubedljivo završio za 2:0.

Krajinović (8) će se u trećem kolu sastati sa Laslom Đereom, koji je nakon preokreta slavio protiv Zdeneka Kolara sa 1:6, 7:5, 6:4.

Đere (3)je u početnom setu uspeo da osvoji samo jedan gem, ali je u nastavku, u seriji brejkova došao do jednog više i poravnao na 1:1.

Odlučujući set je takođe doneo probleme na obe strane da se sačuva servis, po tri brejka su razmenjene, a u 10. gemu Srbin je propustio tri meč lopte. Ipak, ono što tada nije uspeo, dovršio je dva gema kasnije kada je četvrtu brejk a ujedno i meč loptu pretvorio u poen za pobedu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Filip Krajinović, Laslo Đere, Vesti


Komentari