25/05/17 - 17:01h

Pojačan nivo bezbednosti na Rolan Garosu!

 


Organizatori drugog grend slema sezone ne žele ništa da prepuste slučaju, pa su nakon terorističkog napada u Mančesteru preduzete sve neophodne mere da se obezbedi nesmetano funkcionisanje ovog sportskog događaja.


Zimbio

Šef pariske policije Mišel Delpueš rekao je da su francuske vlasti podigle nivo bezbednosti na svim kulturnim i sportskim događajima, uključujući i Otvoreno prvenstvo Francuske, koje počinje u nedelju.

Povećali smo broj ljudi koji će raditi kao obezbeđenje u odnosu na 2016. godinu. Za sada smo licencirali 1.200 ljudiobjasnio je Žak le Mene, glavni bezbednjak Otvorenog prvenstva Francuske.

Stefan Post, portparol francuske teniske federacije, istakao je i da je u zemlji i dalje na snazi najviši nivo bezbednosti.

Još nismo dobili neka dodatna uputstva od našeg partnera, od policije Pariza. Ipak, za nas je najbitnije da imamo iskustvo kada je u pitanju borba protiv terorizma. Na svu sreću, ne u smislu da smo doživeli napad, već u smislu da smo uvežbani i spremni. Trenirali smo za slučaj opasnosti, napravili smo raznorazne simulacije. Naš sistem obezbeđenja je na najvišem nivouobjasnio je Post.

Tokom dve nedelje takmičenja na Rolan Garosu biće odigrano 640 mečeva, koje će, prema očekivanjima, pratiti blizu pola miliona posetilaca.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rolan Garos, Vesti


Komentari