14/02/17 - 11:01h

Pod lupom anti-doping kontrole teniseri iz samog vrha!

 


ITF je objavio podatke o sprovedenim anti-doping kontrolama u prošloj godini.


foto:Zimbio.com

Tennis Anti-Doping Programme je objavio pregled rezultata testiranja i broj testova po igraču za 2016. godinu.

Tako je u godini za nama ukupno odrađeno 4899 testova (urina i krvi), od čega su muškarci bili testirani 2684, a žene 2215 puta. Najčešće su “pod lupom” bili teniseri i teniserke iz samog vrha, kako tokom određenih takmičenja, tako i van turnira.

Novak Đoković, Endi Marej, Miloš Raonić, Sten Vavrinka, Marin Čilić i još po neki su testirani više od 14 puta (više od sedam na turniru i isto toliko van turnira), a među njih je “zalutao” još jedan srpski teniser – Viktor Troicki.

Rafael Nadal i Rodžer Federer bili su na kontrolama manje od ostalih, pretpostavlja se usled povreda koje su ih na određeno vreme udaljile sa terena. Tako je Španac imao 1-3 testiranja tokom turnira, a više od sedam van, dok je Švajcarac 4-6 puta testiran tokom, a više od sedam van takmičenja.

Od dama su najčešće testirane Serena Vilijams, Anđelika Kerber, Agnješka Radvanska, Garbinje Muguruza. Što se srpskih teniserki tiče – Ana Ivanović je imala identičan broj testova kao Jelena Janković (od 1-3 tokom takmičenja, a više od sedam van).

Prikazane brojke ne uključuju dodatne testove koji se sprovode od strane nacionalnih antidoping organizacija (NADOs) ili tokom olimpijskih takmičenja.

Kompletne podatke možete pogledati ovde:

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Agnješka Radvanjska, Ana Ivanović, Anđelika Kerber, Endi Marej, Jelena Janković, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Serena Vilijams, Stanislas Vavrinka, Vesti, Viktor Troicki


Komentari