09/05/17 - 07:26h

Pitanje svih pitanja: Odgovor glasi – Andre Agasi?

 


Očekivano, mediji su odmah po Novakovoj objavi o raspuštanju stručnog štaba počeli sa, uglavnom nasumičnim citiranjem imena potencijalnog novog trenera najboljeg srpskog tenisera. Ipak, jedno se izdvaja u prvi plan, i to sa razlogom.


Andre Agasi

Kada bi među teniskim novinarima krenulo anketno pitanje “Ko će biti novi trener Novaka Đokovića”, nema dileme da bi najčešći odgovor glasio “Andre Agasi”.

Neki pominju da će to ponovo biti Boris Beker, sa kojim je sarađivao od 2013. do 2016, drugi smatraju da bi mogao biti još jedan iz plejade igrača koji su se posle vrhunske karijere okrenuli trenerskom poslu, poput Pita Samprasa, Matsa Vilandera, Štefana Edberga ili Gorana Ivaniševića, ili iskusni stručnjak kao Bred Gilbert ili Patrik Muratoglu. Pominje se i bivši selektor Bogdan Obradović, koji se nedavno i sam javno ponudio, rekavši da bi on, u kombinaciji sa Srđanom Đokovićem, bio idealno rešenje.

Međutim, kao najrealnije rešenje u ovom trenutku figurira slavni Andre Agasi.

47-godišnji Amerikanac u svojoj riznici ima 60 trofeja, i jedini je koji je uz četiri grend slema osvojio i pehar Dejvisa kupa, zlatnu medalju u singlu na Olimpijskim igrama i završni turnir sezone, Masters kup.

Potencijalna saradnja Đokovića i Agasija bila bi svojevrstan paradoks, pošto je uzor iz detinjstva srpskog tenisera bio Amerikančev “večiti rival”, Pit Sampras.

Još od drugog dela prošle sezone, kada je počeo pad u igri i rezultatima Đokovića, Agasi je našem asu javno pružao podršku i često komentarisao njegovu situaciju. Podsetimo, po britanskim kladionicama upravo je Andre bio prvi favorit da nasledi Borisa Bekera prethodnog decembra.

Agasi nikada nije krio fascinaciju činjenicom da je Novak posto to što jeste u teškim uslovima života u Jugoslaviji. Od početka Novakove krize, on je tvrdio da će stvari ponovo doći na svoje. S druge strane, i Đoković nije propuštao priliku da u superlativu govori o velikom šampionu, a i na brojnim egzibicionim mečevima očigčedno je bilo da se njih dvojica sjajno slažu. Da li će Amerikanac dobiti priliku, i dokazati da zna pravi put?

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andre Agasi, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 1

 
Deny Caffe May 10, 2017 Odgovori

Za trenera se uzima zaista ko je najbolji tehničar tog sporta
i tajne vrhunske akcije tenisa i dobar prijatelj i pratilac.. Trener koji se nebavi raznim uticajima i magijama ali i teže podleže magije. Mišljenje moje ali svako odlučuje za sbe.

Komentari