17/11/16 - 13:02h

Pilić: Preduga pauza uzrok Novakovog pada!

 


Slavni trener Nikola Pilić, sa kojim je Dejvis kup reprezentacija Srbije postala prvak sveta 2010, godine, smatra da je najveći uzrok Đokovićeve krize u drugom delu sezone na izmaku preduga pauza koju je srpski as napravio letos.


Nikola Pilic

Nikola Pilic


Srbin je dominantna figura svetskog tenisa u prethodnih nekoliko godina, međutim, nakon ispunjenja sna u vidu osvajanja Rolan Garosa, usledila je najveća kriza u njegovoj igri od kada je postao najbolji na planeti.

Čuveni stručnjak Nikola Pilić navodi konkretne razloge za uzrok.

Novakova igra se spustila na nivo niže jer je napravio dve velike pauze. Ja sam Borisu Bekeru uvek govorio da, ako mu treba pauza, pauzira sedam dana, a ne 18-20. A Đoković je pauzirao mesec i po jer se zasitio svega pa tako i novinarskih pitanja da li će osvojiti naviše grend slem turnira i biti najbolji teniser svih vremena. Pritisak je ogroman. I u Šangaju i u Parizu se videlo da ne uživa u tenisu, ali i da nema šestu brzinu, što se manifestovalo kroz servis i ritern. Ni mentalno ni teniski nije bio na nivou prvog igrača sveta – konstatuje Pilić u intervjuu za “Večernji list”.

NIKO NEĆE PONOVITI 2015!

Đoković dominira svetskim tenisom već pet godina. U tom periodu osvojio je 11 grend slem titula, 25 Mastersa, četiri Završna turnira, a ukupno 48 trofeja.

On je sebe izgradio mentalno i fizički, a i pronašao je za sebe idealnu prehranu. Osim toga, bio je vrlo “podučljiv”, Amerikanci bi rekli “coachable”, u šta sam se i sam uverio tokom naših godina zajedničkog rada. Nakon briljantne 2011. ja sam mislio da to niko neće nadmašiti, a onda je on 2015. imao 16.785 bodova, što se više nikad neće dogoditi – zaključio je Pilić.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Nikola Pilić, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 1

 
Palilula PP,MK November 17, 2016 Odgovori

Vec pet godina zna se “KO JE KUM A KO JE SVAT(prijatelj) !!!

Komentari