04/03/17 - 16:30h

Pilić: Popustio je Novakov naboj!

 


Legendarni hrvatski teniser Nikola Pilić poručio Novaku da “bude ono što je bio”.


Nikola Pilic

Odluka Novaka Đokovića da pre Indijan Velsa iznenadno nastupi na turniru u Akapulku, kao i učinak njegovog boravka u Meksiku, ali i sve ono što se dešava sa bivšim svetskim brojem jedan – tema je koja ne jenjava ni par dana nakon poraza srpskog asa od Australijanca Nika Kirjosa u četvrtini finala pomenutog turnira.

Čuveni teniski stručnjak Nikola Pilić još jednom je istakao da je srpski teniser dosegao do neverovatnih granica, a vreme od narednih nekoliko meseci pokazaće da li je u mogućnosti da zaigra na najvišem nivou.

Đoković je prošle godine bio na Mont Everestu, imao je 16.950 ATP bodova, što se više nikada neće dogoditi. Pravio je veće pauze nakon toga, bodovi su se topilirekao je Pilić za “Nezavisne”.

Jedan od prvih teniskih učitelja sada svetskog broja dva dobro poznaje njegove mogućnosti:

Novak je čovek koji je imao jednu od najboljih psiha, i psihički i fizički je bio u šestoj brzini. Sada je taj naboj koji je imao, a koji je po mom mišljenju bio najbolji na svetu, popustio. Ostaje da se vidi šta će se događati naredna dva-tri meseca i da li će biti u stanju da se vrati na taj nivo zaključio je Pilić.

Srpski as je tokom dugog perioda bio neko “ko žari i pali” – a to nije moglo doveka da potraje.

Ogroman je to rad bio, ujutru, u podne, uveče – na prvom mestu je bio tenisrekao je Pilić.

Njegov savet Đokoviću je očekivan: Da bude ono što je bio!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Nikola Pilić, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 3

 
Ja March 4, 2017 Odgovori

Daj Boze..

 
zoran March 4, 2017 Odgovori

Gospodin VELICANSTVENI je u pravu.Ipak on najbolje
poznaje Noleta i oseca njegovu igru.

 
VESNA March 5, 2017 Odgovori

Na žalost Pilke je u pravu. Nole je pukao tamo gde je bio najjači – na mentalnom planu. Tu mu nije mogao pomoći ni Pepe, a dodatno je sebe ukopao i sa neverovatnom odlukom da, pri takvom stanju stvari, prekine saradnju sa Bekerom. Vajda je super lik, ali on sa smeškom aminuje sve što Nole uradi ili kaže, tako da je tandem Nole – Vajda postao nekako rođački orijentisan i neodoljivo podseća na odnos Rafe i njegovog trenera – strica Tonija. A poznato je da je to upropastilo Rafu. Noletu hitno treba neka “čvrsta ruka”, kao što je bio Beker. Ovo naravno ako i dalje želi da se uspešno bavi vrhunskim tenisom. U protivnom – tavoriće par meseci, možda godinu i otići prerano u penziju. To bi stvarno bilo šteta!

Komentari