14/12/15 - 02:30h

ORANŽ BOUL: Titula za Kecmanovića!

 


Najbolji srpski junior Miomir Kecmanović osvojio je titulu šampiona na prestižnom turniru “Oranž Boul” u Americi. Nakon velike borbe, mladi srpski as slavio je u finalu protiv Grka Cicipasa sa 6:3, 2:6, 7:6 (7:5).

Kecmanovic_Miomir_ITF

Najbolji junior Srbije, 16 – godišnji Miomir Kecmanović pobednik je jednog od najprestižnijih turnira na svetu za juniore u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula, koji se od 1947. godine održava na Floridi.

Kecmanović je u borbi za trofej savladao prošlogodišnjeg šampiona Grka Stefanosa Cisipasa 6:3, 2:6, 7:6(5).

Prošle nedelje, na takođe čuvenom turniru za junore “Edi Heru”, Miomir je osvojio trofej u dublu, a ove nedelje je stao na pobedničko postolje Oranž Boula i ušao u istoriju. Ime našeg mladog asa i jednog od najboljih mladih tenisera planete sada će stajati na listi šampiona ovog takmičenja, među kojima su između ostalih i Lendl, Bjorg, Federer i Rodik, dok su se od naših tenisera do sada u listu šampiona upisivali Laslo Đere i Janko Tipsarević (u konkurenciji do 14 godina).

Kecmanović je do ovog turnira bio 26. junior planete, a sada će postati najmlađi teniser u Top 20 juniorske konkurencije!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Rang Lista, Robert Lindšted, Srpske teniske nade, Teniseri, Vesti


Komentari