16/01/15 - 14:40h

Olga Danilović i Nemanja Šurbanović najbolji do 14. godina, Srbija deseta u Evropi!

 


Šampionka Srbije u konkurenciji teniserki do 14. godina je Olga Danilović, a kod tenisera to je Nemanja Šurbanović.

Olga Danilović

Olga Danilović

Olga Danilović je do titule šampionke u svom uzrastu došla tako što je najpre, u polufinalu bila bolja od Jovane Babić sa 6:3, 6:1, da bi u finalnom meču ubedljivo trijumfovala i protiv Mihaele Đaković, kojoj je prepustila samo tri gema 6:2, 6:1.

Olga se ovom titulom okitila i kada se nadmetala u konkurenciji do 12. godina. Ona je trenutno naša najbolja teniserka u Evropi u konkurenciji teniserki do 14. godina, gde zauzima visoku drugu poziciju.

U muškoj konkurenciji Nemana Šurbanović je bio neprikosnoven. U polufinalu, Nemanja je nadigrao Miloša Vukovića sa 6:4, 3:6, 6:3, da bi u finalu vrlo ubedljivo slavio protiv Vanje Dobrnjca sa 6:2, 6:0.

Lepa vest dolazi iz sedišta Teniske evropske federacije, koja je objavila konačnu rang listu zemalja članica prema uspehu u 2014. godini. Kriterijumi za rangiranje su rezultati ostvareni na profesionalnim turnirima, juniorskim, veteranskim i tenisa za osobe sa invaliditetom.

Srbija se nalazi na sjajnom 10. mestu, u ukupnom plasmanu, u konkurenciji 49. zemalja. U juniorskoj konkurenciji Srbija je na šestoj poziciji, a kada su u pitanju profesionalni turniri, Srbija se nalazi na osmoj poziciji.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olga Danilović, Rang Lista, Rezultati, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari