06/05/17 - 15:48h

Odjeci Novakovog reza: Teško je održati tako dugu saradnju…

 


Kao grom iz vedra neba, teniski auditorijum pogodila je vest da je Novak Đoković “raspustio” kompletan stručni štab. Teniski stručnjaci na različite načine komentarišu ovaj potez jednog od najboljih svih vremena.


Vajda i Djokovic

Đoković se odlučio na najradikalniju moguću promenu u trenutku kada mu, najblaže rečeno, ne cvetaju ruže – otpustio je kompletan stručni štab, koji su godinama činili Marjan Vajda, Gephard Fil – Grič i Miljan Amanović.

Zanimljiv komentar na novonastalu situaciju dao je bivši trener Rodžera Federa, čuveni Pol Anakon.

Novak očigledno čisti celu kuću. Obično se zadrži neko od poverenja, ali i to je teško učiniti u individualnom sportu jer stvari jednostavno postanu suviše intenzivne – rekao je Amerikanac.

Za današnje standarde, Novak je zaista vrlo dugo sarađivao sa pomenutom trojkom, međutim, najslabiji start sezone našeg asa u prethodnih 10 godina je jednostavno iziskivao korenite promene.

Prvo takmičenje na kojem će Đoković nastupiti “sam” je Mutua Madrid Open, koji počinje u nedelju. Svetski broj dva je na startu slobodan, a u drugoj rundi ga očekuje okršaj sa boljim iz duela između iskusnih Španaca – Tomija Robreda i Nikolasa Almagra. Srpski predstavnik brani titulu osvojenu prošle godine, kada je u finalu bio bolji od Endija Mareja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Madridu, Novak Djoković, Vesti


Komentari