10/03/17 - 11:52h

Novi mural za Novaka u Indijan Velsu! (Video)

 


Peta titula na prvom Mastersu u sezoni, osvojena prošle godine, donela je još jedan mural Đokoviću u Indijan Velsu.


Twitter

Novak Đoković sa podignutim peharom je prepoznatljiva slika za ljubitelje tenisa u kalifornijskoj pustinji. Trostruki uzastopni šampion, petostruki ukupno, ostaće upisan u istoriju jednog od najboljih teniskih turnira zlatnim slovima.

Organizatori turnira ustanovili su tradiciju da aktuelni šampion dobije svoj mural, a Novak se našao u prilici da dobije treći po redu, koji je i ove godine izradio poznati umetnik Majkl Salivan.

Majkl je veliki umetnik i zaista sam srećan što sam i ove godine u njegovom društvu. Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju i sledeće godine. Ovaj turnir je po svojoj organizaciji, standardima koje je uveo i poštovanju bivših šampiona jedan od najboljih turnira na svetu – rekao je Đoković.

Saliven se poslužio akrilik tehnikom prenetom na keramičke pločice dimenzija 30×30 cm. Čitav postupak izade odvijao se tri do šest nedelja – od crteža do ugradnje pločica, a urađena su četiri portreta ukupno.

Poze su različite, oprema drugačija, samo je Novak konstantan. Impresivno je da je tri godine za redom osvajao titulurekao je autor projekta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Vesti, Viktor Troicki


Komentari