08/05/16 - 12:07h

Novak: Znao sam da će biti teško protiv Nišikorija

 


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Madirdu, ali je polufinalni meč protiv Keija Nišikorija obeležila dramatična završnica drugog seta.

Djokovic i Nisikori

Djokovic i Nisikori

Mislim da je Kei počeo meč izuzetno dobro, očigledno je znao svoj plan igre i šta želi na terenu, a to je sprovodio veoma efikasno od samog početka. Znao sam da će biti težak duel, osećao je lopticu dobro, trudio se da bude agresivan na svakoj kraćoj loptici i završava poene. – rekao je Novak.

Srpski teniser se tokom celog meča žalio na uslove za igru i šljaku koja se lepila za đonove.

Nije bilo lako jer su uslovi bili drugačiji. Dan ranije, igrao sam meč pod zatvorenim krovom u veoma prijatnim uslovima, a sada je bilo vetrovito i veoma hladno. Sa takvim situacijama morate da se nosite i ostanete mentalno jaki. Ponosan sam što sam prevazišao ovakav izazov. Kei je igrao dobro, u to nema sumnje, bio je neizvestan meč.

Đoković je u finišu drugog seta propustio četiri meč lopte, a te greške mogle su ovaj meč da odvedu u potpuno drugi pravac.

Kada igrate protiv vrhunskog i kvalitetnog igrača, on će iskoristiti svaku priliku koju ima kako bi se vratio rezultatski. To se desilo. Imao sam lak forhend da završim pri rezultatu 40:0, onda sam napravio dve dvostruke servis greške, pa nekoliko njegovih dobrih poena i već je taj-brejk. Svestan sam, ne smem da dozvoljavam da se takve stvari dešavaju. S druge strane, mnogo sam srećan načinom na koji sam se izborio sa tom situacijom. U taj-brejku sam igrao čvrsto, znao sam da sam propustio četiri meč lopte, ali sam bio psihički čvrst posle toga. Za samopouzdanje je dobro da mentalno prođete kroz takve trenutke. – rekao je Novak.

On će u nedelju od 18:30h igrati finale Mastersa u Madridu, a direktan prenos meča sa Endijem Marejem možete gledati na portalu Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Kei Nisikori, Masters, Masters u Madridu, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
porodica May 8, 2016 Odgovori

Nole kao uvijek skromann. Postuje ljude.samo pokazuje svoje vrijednosti.cekamo trofej.i

Komentari