01/02/17 - 10:17h

Novak u školskoj klupi sa malim Nišlijama(Foto)

 


Zahvaljujući Fondaciji “Novak Đoković” više od 100 mališana u Medoševcu dobiće svoje mesto za školovanje, druženje i igranje. Najbolji srpski teniser juče je posetio školu u ovom niškom naselju koja će biti preuređena za potrebe najmlađih.


Twitter.com


Novak Đoković posetio je juče OŠ “Milan Rakić” u Medoševcu, u čijoj se staroj zgradi obavljaju opsežni radovi kako bi u ovom prostoru mogao da se otvori vrtić za više od 100 mališana.

Kako je navedeno u saopštenju, krajem decembra Fondacija “Novak Đoković” potpisala je ugovor o donaciji sa predstavnicima Niša i Predškolskom ustanovom ‘Pčelica’ o renoviranju prostorija škole za potrebe otvaranja modernog i kompletno opremljenog vrtića u Medoševcu, za decu uzrasta od tri do šest godina. U narednih nekoliko meseci u ovaj projekat biće uloženo ukupno 10,7 miliona dinara.

Novak Djokovic Foundation

Fondaciji i meni lično uvek je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve projekte koji polaze od inicijative građana. Svi zajedno želimo da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj deca mogu da se razvijaju i uče. Srećan sam što će više od 100 mališana dobiti svoje mesto za školovanje, druženje i igranje. Vrtić je mesto gde se stvaraju prva poznanstva, prve simpatije, prvi prijatelji, gde se postavljaju temelji za dalji razvoj i pamte prve uspomene. Sada će i deca iz Medoševca i okolnih mesta dobiti priliku da budu uključena u predškolski program, koji je vrlo važan za rani razvoj svakog detetaizjavio je Novak Đoković, osnivač i predsednik Fondacije, prilikom jučerašnje posete ovoj školi.

Inicijalna donacija Fondacije Novak Đoković, u iznosu od približno 7,7 milona dinara, odnosila se na unutrašnje radove u celom prostoru, i ona bi zadovoljila sve potrebne standarde predškolskih ustanova. U prostoru će biti renovirane tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti.

Nakon dodatnih pregovora, Fondacija je obezbedila i sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara i to za spoljašnje radove.

Za potrebe rekonstrukcije krova stare zgrade škole, grad Niš je obezbedio dodatna sredstva od tri miliona dinara.

Donacija će biti realizovana zahvaljujući konkursu Fondacije 2015/2016, na koji mogu da se prijave svi koji žele da se najmladjima u Srbiji osiguraju što bolji uslovi odrastanja i obrazovanja.

Budući vrtić u Medoševcu ujedinio je mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu, kao pravi primer dobre prakse unapređenja uslova u jednoj zajednici.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Vesti


Komentari: 3

 
San Andreas Games February 1, 2017 Odgovori

Super :)))

 
Ja February 2, 2017 Odgovori

I jos jednom SUPER!

 
naca February 3, 2017 Odgovori

nole velikog srca 🙂

Komentari