02/08/16 - 11:56h

Novak u Riju: Osećaj je drugačiji, ovde predstavljam svoju zemlju

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Rio de Žaneiro gde se održavaju ovogodišnje Olimpijske igre.

Novak Djokovic, Srbija-Kanada, 13 sept

Photo by TenisUzivo.com

Srpski teniser ne krije zadovoljstvo i sreću što će na najvećem sportskom takmičenju predstavljati svoju zemlju.

Nije to isto kao ostali turniri, ovo su Igre na kojima predstavljam i svoju zemlju. Svako ko je bio zna da je osećaj drugačiji, da je to takmičenje veće nego bilo koje drugo. Igre su najveći sportski događaj kroz istoriju, samo učešće je velika čast i privilegija za svakog sportistu. osetio sam to u Pekingu i u Londonu. Imao sam i posebnu čast da nosim zastavu svoje zemlje u Londonu i to je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Srećan sam, pun optimizma, dobro raspoložen i svu energiju ću uložiti u to da dođem do prilike da se borim za medalju.

A dok Novak željno iščekuje početak takmičenja, mnogi svetski teniseri, poput Roždera Federera, Tomaša Berdiha i Miloša Raonića, odustali su od učešća na Igrama zbog straha od zika virusa…

Nisam ni razmišljao o tome da ne idem. Sve zavisi od toga kako pristupate stvarima. O negativnom ne razmišljam, ne želim da me strah pobedi. Posmatram stvari ovako – deo sam Olimpijskih igara, idem u uzbudljiv grad, na mesto gde je puno ljudi koji imaju mnogo ljubavi i strasti prema sportu. Milioni će pratiti Igre i ja jedva čekam da počnu. – rekao je Novak pred Olimpijski turnir koji počinje 5. avgusta.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari