04/02/17 - 00:13h

Novak: Presudilo iskustvo, sačekao sam priliku da slomim otpor…

 


Vidno iscrpljeni, pred novinare su nakon prvog takmičarskog dana izašli Novak Đoković i selektor Nenad Zimonjić.Kao i uvek, Đoković je bio pun hvale za svog današnjeg rivala.

Prvo moram reći da mi je jako žao što je Medvedev ovako završio svoj debi za nacionalni tim. On je sjajan momak i odličan igrač, verujem da ćemo ga uskoro gledati u završniama tunira. Slabo sam počeo meč, bilo je puno teških poena, nisam uspeo da pronađem ritam sa osnovne linije. Trčao sam, borio sam se i čekao svoju priliku, za koju sam znao da će doći. Iskoristio sam je i prelomio meč, može se reći da je presudilo moje iskustvo u ovakvim mečevima.

O povredi…

Ne bih da govorim o tome i ulazim u detalje, ne želim da se o tome piše. Jednostavno, ja sam izdržao a moj protivnik nije. To je sport, dešava se. Teško da teniser na ovakvom nivou može igrati konstantno bez bolova…

O sutrašnjem dublu…

Videćemo da li ću igrati, odabraćemo najbolje rešenje. Naša velika prednost je što imamo Zimonjića kao selektora/igrača, jer tako imamo četiri igrača koji mogu vrlo kvalitetno da odigraju u obe konkurencije. Videćemo da li ćemo u dublu nastupiti Viktor i ja, zavisi od toga kako se osećamo…

O atmosferi…

Hvala Nišlijama što su izdržali čitav dan zajedno sa nama, a ljudima sigurno nije bilo lako da sede ovako dugo i bodre nas. Niška publika je čuvena po pravljenju vrhunske atmosfere u svom sportovima.

Selektor Nenad Zimonjić je zadovoljan rezultatom.

Nismo mogli da poželimo bolji početak – rekao je Zimonjić. – Važno je dođemo do treće pobede, da li u subotu ili u nedelju, nebitno je.

Ko će na teren drugog dana, kada u dublu može da se ostvari konačna pobeda, selektor-igrač još ne zna.

Ima vremena za odluku, može da se promeni igrač do 15 časova. Napravićemo najbolju odluku, da nikoga ne preforsiramo. Viktor je izuzetno fizički spreman, oporaviće se za dubl, ako bude bilo potrebe. On je danas pokazao kako se bori za svoju zemlju – konstatovao je Zimonjić.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 1

 
Vuka February 4, 2017 Odgovori

Divan si Nole nas – volimo te!

Komentari