19/05/16 - 22:08h

Novak: Ponosan sam što sam Srbin

 


Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je u intervjuu za francuski Figaro da je ponosan što je Srbin i što deca u njemu vide uzora.

foto: Zimbio.com

foto: Zimbio.com

Đoković je govorio i o pritisku koji sa sobom nosi mesto broj jedan na ATP listi.

Prolazim kroz najlepše godine svoje karijere i zahvaljujući tome stalno osećam da sam favorit i da je na meni pritisak. Ipak, naučio sam da živim sa time, privilegija je biti u takvoj situaciji jer je to nagrada za sav trud koji sam uložio. Cenim taj pritisak.

Na pitanje novinara koliko mu znači što je ‚‚simbol nove Srbije”, Novak je odgovorio sledeće:

Čast mi je i privilegija da predstavljam svoju zemlju gde god da budem – teniser može da bude primer deci u Srbiji, ali i bilo gde drugo. Moja zemlja prošla je kroz mnoge teškoće u poslednje tri decenije i zaista cenim tu ulogu koju sport omogućuje, da se zemlja predstavlja na drugačiji način. Kroz sport mogu da pokažem karakter i snagu Srba, snagu koja nam je omogućila da prebrodimo teške periode rata i sankcija. Ponosan sam što sam Srbin i ponosan sam na to što me zemljaci vide kao uzora svojoj deci, trudim se da uvek imam to na umu jer to nosi i veliku odgovornost. Pokušavam da budem svestan da ono što radim na terenu i van njega ima uticaj.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 3

 
Zaga May 21, 2016 Odgovori

Srecno srbine u finali i trofej koji ti fali .srecan ti rodjendan sve.da ti se ostvari u zivotu❤

 
snežana May 23, 2016 Odgovori

srećan rođendan!!! za poklon ti šaljem želju da podigneš pehar !!! znam da ti to možeš!!!znam da ti to hoćeš!!!moja energija i enargija tvog naroda pomoće ti u tome!!!budi samo to što si!!!dobrota!!!

 
milka May 23, 2016 Odgovori

Ti si uzor celoj nasoj domovini svi smo ponosni na tebe izdrzi SRBINE

Komentari