25/12/12 - 19:33h

Novak i Ana najbolji u 2012. , Armenulić, Genčić i Špear dobili nagrade za životno delo!

 


Teniski savez Srbije dodelio je nagrade za najbolje u 2012. godini, a dobili su ih Novak Đoković i Ana Ivanović. Osim najboljim teniserima u godini koja je na izmaku, dodeljene su i nagrade za najbolje juniore, najbolje trenere, sudije, a Jelena Genčić, Radmilo Armenulić i Nikola Špear dobili su nagrade za životno delo.

Novak Đoković i Ana Ivanović

Novak Đoković i Ana Ivanović

TSS organizovao je proslavu u hotelu Hajat, gde su dodeljene mnoge nagrade. Selektor ženske teniske reprezentacije Dejan Vranješ proglašen je za najboljeg trenera u ovoj godini, a najbolji sudija je Nemanja Radić. Nagrada Ponos nacije za najveće dostignuće na polju sportskih rezultata u istoriji TSS dodeljena je Moniki Seleš, Slobodanu Živojinoviću, Nenadu Zimonjiću, Jeleni Janković, Ani Ivanović i Novaku Đokoviću, teniserima koji su u karijeri bili prvi na ATP ili WTA listi u singlu ili dublu. Za najbolje juniore proglašeni su Nina Stojanović i Laslo Đere, u konkurenciji do 18 godina, a Ivana Jorović i Petar Čonkić među 16-godišnjacima. U konkurenciji do 14 godina najbolji su Nikolina Jović i Momir Kecmanović, dok su kod dvanaestogodišnjaka nagrade osvojili Jovana Vuković i Bodin Žarković.

Predsednik TSS Vuk Jeremić rekao je da je 2012. godina bila sjajna za srpski tenis.

Ovo je posebno veče za srpski tenis, ali i za mene, jer sam po prvi put ovde u ulozi predsednika saveza. Prethodna godina bila je sjajna, kako za naš tenis, tako za afirmaciju naše zemlje. Srbija je na čelu Ujedinjenih nacija, što je čini izuzetno vidljivom u svetu, ali zahvaljujući uspesima tenisera ona je još vidljivija. Treba da budemo ponosni na rezultate, imamo najboljeg na svetu, sjajne tenisere i teniserke, nadam se uskoro i neke nove šampione – rekao je Jeremić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Ivana Jorović, Jelena Janković, Nagrade, Nenad Zimonjić, Nikolina Jović, Novak Djoković, Predsednik, Radmilo Armenulić, Slobodan Živojinović, Teniseri, Teniserke, Teniski savez Srbije, Vesti, Vuk Jeremić


Komentari