15/05/17 - 10:24h

Najbolji igrači Evrope stižu u Srbiju: Počinje međunarodni turnir u Subotici!

 


Od 15. do 21. maja na terenima TK Spartak u Subotici održaće se Tennis Europe takmičenje za dečake i devojčice do 14 godina.


U pitanju je turnir druge kategorije, a učestvovaće po 64 igrača u obe singl konkurencije, odnosno 32 para u dubl takmičenjima.

Prvi nosilac na turniru dečaka je srpski teniser Stefan Popović. Momak koji će uskoro napuniti 14 godina trenutno je 18. teniser Evrope u svojoj konkurenciji i boriće se za osmu evropsku titulu.

Drugi favorit German Samofalov dolazi iz Ukrajine, 30. je igrač Evrope i pokušaće da osvoji šestu titulu. Treći i četvrti nosioci su domaći igrači Oliver Sabo Rac i Luka Jovanović, a od srpskih tenisera gledaćemo još i Luku Kurtovića, Filipa Mandovića, Nikolu Zekića, Petra Balšića Palkovića, Krstu Petrovića, Aleksu Gajića

Prva favoritkinja u konkurenciji devojčica je Poljakinja Rozalija Gruszinska. Trenutno 76. igračica Evrope pokušaće da dođe do svog četvrtog trofeja.

Druga nositeljka je Anđela Lopičić iz Srbije, koja zauzima 108. poziciju u Evropi i ”juri” četvrtu evropsku titulu.

Učesvovaće još mnogo srpskih teniserki, među njima Ana Josić, Jovana Cvetković, Jovana Nikolić, Milica Radunović, Senka Deletić, Iva Divac, Teodora Stefanović

Sve će oči biti uprte i u blizance Leu i Luku Rupnjaka, koji imaju 12 godina i smatraju se velikim teniskim nadama u ovoj zemlji, a za takmičenje u starijoj konkurenciji dobili su vajld karte.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari