11/03/17 - 21:26h

Nadal protiv predloženih reformi Dejvis kupa!

 


Rafael Nadal smatra da promene koje je ITF najavio u Dejvis kupu suštinski ništa neće promeniti. Španac je mišljenja da bi takmičenje znatno dobilo na interesovanju i značaju kada bi se igralo svake druge godine.


Twitter

Rafael Nadal se protivi najnovijim Dejvis kup reformama za koje su se mnogi teniseri zalagali, a među njima i Novak Đoković, jer veruje da igranje tri seta neće rešiti sve probleme u ovom takmičenju.

Po mom mišljenju, rešenje za Dejvis kup nije smanjenje broja setova sa pet na tri, tako nećemo dobiti novog šampiona svake godine. Mislim da to devalvira takmičenje. Ako najbolji igrači ne igraju svake godine, to onda nije dobro. Potrebne su promene, ali ITF razmišlja samo o malim stvarimasmatra Španac.

Svoj stav on objašnjava na sledeći način:

Dejvis kup je lepo i uzbudljivo takmičenje. Da biste zadržali taj nivo uzbuđenja i kvaliteta, morate da radite u najboljem interesu igrača. I vrhunski teniseri moraju da se osećaju prijatno dok igraju za reprezentaciju. Mislim da bi trebalo da imamo dva termina godišnje za to takmičenje i da se šampion dobija svake druge godine. To bi motivisalo najbolje igrače da ponovo igraju. A, sa ovakvim kalendarom kakav imamo sada, prenaporno je sve toporučio je Rafa na konferenciji za medije u Indijan Velsu, gde sutra startuje protiv Gvida Pelje.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Rafael Nadal, Vesti


Komentari