04/09/16 - 19:22h

Nadal: Mene niko nije slušao, nadam se da Novak može nešto da učini…

 


Teniseri na ATP turu mnogo očekuju od Novaka Đokovića, koji je nedavno postao predsednik Saveta igrača. Neki od njegovih kolega, uključujući i bivšeg potpresednika Rafaela Nadala, govorili su o novoj odgovornosti koju ima najbolji teniser današnjice.


zimbio.com

zimbio.com


Rafael Nadal je obavljao ulogu potpredsednika Saveta u oeriodu od 2008. do 2012. godine, i ne nosi baš najbolja iskustva. Pomalo iznenađujuće, Španac je bez dlake na jeziku govorio o ovoj organizaciji.

Ne znam šta će novo rukovodstvo Saveta promeniti. I ja sam bio u toj poziciji – slagao bi ako bih rekao da imam pozitivna iskustva. Nije to išlo kako treba. Neka stvari jesu učinjene, ali to bi se svakako desilo i da nije bilo Saveta. Ono što je zaista trebalo da se promeni i što bi donelo boljitak, nije bilo ni blizu realizacije – prokomentarisao je Nadal.

Sa njim se slaže i Huan Monako.

Nadal je ogledalo onoga što Južnoamerikanci i Španci na turu misle. On je pokušao da promeni mnogo toga u našu korist, da izdejstvuje više turnira na šljaci, dvogodipnji renking, više vremena za odmor… Razgovarao sam puno sa njim, rekao je da niko nije mario za njegove predloge. Rafa se umorio od toga – rekao je Argentinac.

Ipak, Nadal je pružio punu podršku Đokoviću.

Srećan sam zbog Đokovića, on zaslužuju da se nađe na mestu predsednika. Nadam se da će uspeti da učini više od mene. Ja sam se povukao sa mesta potpredsednika jer nisam mogao da radim kako sam želeo.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Vesti


Komentari: 1

 
Dagi September 4, 2016 Odgovori

Nole ce da uradi dosta, znamo mi sta Nole moze!!!!! Kralj <3

Komentari