15/09/16 - 19:42h

Tomić: Možemo da osvojimo Dejvis kup

 


Bernard Tomić i Nik Kirjos verovatno su najkontraverzniji momci na ATP turu. Obojica su iz Australije, a Tomić smatra da njih dvojica svojoj zemlji mogu da donesu Dejvis kup trofej.


Bernard Tomic

Bernard Tomic

Pre toga će, tokom vikenda koji je pred nama, morati da obezbede Australiji ostanak u Svetskoj ligi. Od petka do nedelje očekuje ih duel sa Slovačkom, na domaćem terenu.

Njih dvojica nisu nastupali zajedno od kada je Kirjos sa 18 godina debitovao u Dejvis kupu, a Tomić veruje da zajedno jednog dana mogu da donesu trofej svojoj zemlji.

Poslednjih par dana bili su sjajno iskustvo. Radujem se što ću od petka biti deo toga, zajedno sa Nikom. Prošle godine smo bili u polufinalu sa Britanijom, i odlučilo je nekoliko poena u dublu. Možda smo mogli da budemo u finalu Dejvis kupa. To samo pokazuje koliko smo blizu. Ništa mi ne bi bilo draže nego da sa ovim momcima osvojim trofej. To je izazov koji ću rado prihvatiti. – rekao je Tomić.

Australija je u meču sa Slovačkom apsolutni favorit. Kirjos je trenutno 15. teniser sveta, Tomić na 21. poziciji a najbolji slovački teniseri u ovom susretu Jozef Kovalik i Andrej Martin zauzimaju 123. i 127. mesto na ATP rang listi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bernard Tomić, Nik Kirjos, Teniseri, Vesti


Komentari