30/04/17 - 17:09h

Moćni Nadal do 10. titule u Barseloni!

 


Nakon Monte Karla, Rafael Nadal je osvojio 10. titulu i u Barseloni, pošto je u finalu savladao Dominika Tima rezultatom 6:4, 6:1.


zimbio.com

Majorčanin je prvi put u karijeri igrao finale na terenu koji nosi njegovo ime, i u potpunosti je opravdao tu čast, savladavši Austrijanca za sat i 30 minuta igre.

Rafael Nadal je osvojio ukupno 71. titulu u karijeri, a drugu ove sezone, koja je defintivno sezona povratka velikih asova. Federer je osvajao praktično sve do početka sezone na šljaci, a Nadal je u potpunosti podsetio na godine u kojima mu nije bilo ravnog na crvenoj podlozi.

Dominik Tim se dobro držao u prvom setu, ali je poklekao u samom finišu. Igrao se 10. gem kada je Austrijanac dopustio rivalu da prvu set loptu pretvori u vođstvo od 1:0.

Bolan gubitak prvog seta je ostavio traga na Timu, što je Španac umeo da iskoristi i rutniski dobije drugu deonicu. Kao i u Monte Karlu, Rafa je do trofeja stigao bez izgubljenog seta, a redom su do finala padali Da Silva, Anderson, Čung i Sebaljos. U završnoj predstavi, Rafa je povisio međusobni skor protiv Tima na 3:1.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Barseloni, Rafael Nadal, Vesti


Komentari