09/03/17 - 14:25h

Mladi srpski teniseri govorili za ATP o Novakovom uticaju na njihove karijere!

 


ATP sajt je objavio priču o uticaju Novaka Đokovića na mlade srpske tenisere. A oni su se složili u jednom – taj uticaj je ogroman.


zimbio.com (Cameron Spencer/Getty Images AsiaPac)

O Novakovom uticaju na mlade srpske tenisere govorili su Nikola Milojević, Peđa Krstin, Marko Tepavac i nešto stariji Miljan Zekić, igrači koji svoje rezultate uglavnom kuju na čelendžerima.

On ima veliki uticaj na svakog srpskog igrača. Otkako je postao svetski ‘Broj jedan’ i uradio toliko neverovatnih stvari, ‘kod kuće’ su se popravili uslovi za igrače. Njemu možemo da zahvalimo što su se popravili uslovi za treniranje i što ima više terenarekao je Nikola Milojević, i dodao da od Noleta očekuje velike stvari i kada završi blistavu karijeru.

Novak bi uradio još mnogo toga za srpski tenis kada bi mogao, ali je preokupiran karijerom trenutno. Ali videćete, kada završi karijeru biće još bolje. Ja sam stigao do dva finala na čelendžerima od početka godine, a tek su dva meseca prošla, tako da je start dobar. Drago mi je što se trud isplaćuje i da će biti treća sreća.

Zimbio

Slično razmišlja i 22-godišnji Peđa Krstin.

Mislim da je sjajno što imamo Novaka Đokovića. Od njega uvek možete puno da naučite i dobijete dobar savet. Ugledamo se na njega. Milojević, Đere i ja, ide nam dobro, dobra smo generacija. Potrebno je samo da igramo što više velikih turnira i važnih poena. To je ključ. Nadam se da ću osvojiti još nekoliko čelendžera i da ću se plasirati među prvih 100 na sveturekao je Krstin, jedan iz plejade mladih srpskih tenisera od kojih se tek očekuju znalajniji rezultati.

Za zvanični sajt ATP-a govorio je i Krstinov vršnjak Marko Tepavac.

Mnogi u Srbiji su ponosni na Novaka i to ne samo u teniskom svetu. Mnogi od nas bi želeli da sledimo njegov primer jer je on čovek sa sjajnim karakterom i jedan od najboljih tenisera u istoriji. Njegov primer me uverava da uz talenat i naporan rad možete da ostvarite najviše ciljeve u životu.

Najstariji sagovornik na ovu temu bio je 28-godišnji Miljan Zekić, trenutno 226. teniser sveta.

Novak će možda biti najbolji teniser u istoriji i mi nećemo nikada biti kao on. Ipak, nema sumnje da svi igramo mnogo bolje od kada je on tu nego bez njega. Sada imamo puno igrača u top 200, a to se u Srbiji nikada nije desilo. Sjajno je kada imate prijatelje na turnirima sa kojima možete da trenirate.

Kompletnu priču sa sajta ATP može pročitati OVDE.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Laslo Đere, Marko Tepavac, Nikola Milojević, Novak Djoković, Peđa Krstin, Vesti


Komentari: 1

 
zoran March 9, 2017 Odgovori

Svi se ponosimo Noletom ali i uspesima ostalih nasih tenisera
i teniserki.Puno je popravljen status i uslovi zahvaljujuci
Noletu.Prvo i ono najvaznije UZIVAJTE U SPORTU KOJIM
SE BAVITE i rezultati nece izostati.Sve pohvale za ovaj divan
clanak i osvrt na uspehe ostalih tenisera i sto vise ovakvih
komentara.

Komentari