29/03/17 - 13:23h

Masters u Madridu okuplja najbolje tenisere sveta: Stiže i Federer!

 


Organizatori mastersa u prestonici Španije objavili su da na ovaj turnir stižu najboljih 45. sa ATP liste – a svoje učešće potvrdio je i Federer.


Twitter

Ovogodišnji masters iz serije 1000 u Madridu okupiće najbolje tenisere sveta. Kako je objavio organizator, učešće na ovom prestižnom turniru koji startuje 7. maja, potvrdilo je i Rodžer Federer, koji je ove sezone ponovo u vrhunskoj formi.

Ovo je i najveća novina, jer Švajcarac, koji je osvajao Mutua Madrid open 2006, 2009. i 2012. godine prvobitno nije imao u planu da zaigra na ovom turniru.

Trofej će braniti najbolji srpski teniser, Novak Đoković, koji je prošle godine u finalu savladao Endija Mareja. Vodeći dvojac sa svetske liste pokušaće da dođe do svoje treće titule u španskoj prestonici.

Rafael Nadal, koji je osvojio četiri titule u Midridu (tri na šljaci 2010, 2013. i 2014, i jednu na betonu – 2005.), ni u kom slučaju neće propustiti da se pojavi pred domaćom publikom i pokuša da se domogne novog trofeja na terenima kompleksa Caja Magica.

U poslednjih 15 godina, ova “velika četvorka” osvojila je čak 11 titula u Madridu!

Da će predstojećeg maja biti pakleno u “Magičnoj kutiji” govori i činjenica da je prvih 45 tenisera sa ATP liste potvrdilo svoj nastup, dok će sedam igrača popuniti glavni žreb preko kvalifikacija, dok će preostala četvorica stići po specijalnom pozivu organizatora. Prvih osam nosilaca biće pošteđeni igranja u prvom kolu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Masters u Madridu, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Vesti


Komentari: 1

 
Miki April 27, 2017 Odgovori

Naprjed Nole! Pokazi im ko je koka a ko pjevac,do ssda u medjusobnim mecevima to di pjevac a oni koke zbog cega su od dtraha pred tobom snjeli jaja. Do pobjede brate SRBINE. I Masa Sarp.je uz tebe

Komentari