14/05/17 - 10:52h

Mareju u pomoć stiže Lendl!

 


Pred turnir u Rimu, Endiju Mareju u pomoć pristiže legendarni Ivan Lendl.


Zimbio

Britanski teniser nije na najbolji način započeo sezonu. U nadi da će konačno uhvatiti ritam, Marej će svoj stručni štab pojačati pred turnir u Rimu povremenim trenerom, Ivanom Lendlom.

Da je u lošoj formi, prvi reket sveta je “potvrdio” i u meču sa Bornom Ćorićem u Madridu, što je uticalo na odluku da slavni Čeh pripomogne oko priprema za predstojeće turnire, a pre svega za drugi grend slem sezone.

Razgovaram s Ivanom skoro svakog ponedeljka, pričali smo i do tri puta nedeljno pred Monte Karlo. Čujemo se nekoliko puta u toku sedmice – otkrio je Marej.

Njih dvojica su sarađivali u periodu kada je Britanac osvojio sve tri grend slem titule, na US openu (2012) i na Vimbldonu (2013. i 2016).

U ovo vreme prošle godine radio sam samo sa Džejmijem Delgadom, ni sa kim više. Prekinuo sam saradnju sa Ameli Morezmo i bilo je prilično dobro na šljaci, tako da tu nije razlog loših rezultata. Ne treba nikog drugog da krivim, sve je na meniizjavio je Endi.

Ostaje da se vidi koliko će prisustvo Lendla pomoći Mureju da prevaziđe krizu u kojoj se nalazi, jer je na mastersima u Monte Karlu i Madridu stizao samo do trećeg kola, dok je pre godinu dana igrao polufinala i finala.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Ivan Lendl, Masters u Rimu, Vesti


Komentari