25/02/17 - 18:57h

Marej predvodi karavan u Dubaiju, Viktor u delu žreba sa Britancem!(Video)

 


U ponedeljak startuje ATP turnir u Dubaiju. Marej je postavljen za prvog nosioca, od srpskih tenisera nastupa samo Viktor Troicki.


Twitter

Turnir u Dubaiju od 1993. godine, kada je osnovan, pa preko 2001, kada prelazi u kategoriju turnira Zlatne međunarodne serije i 2009, kada dobija status onih iz ATP 500 serije – do današnjih dana – beleži stalan razvoj, kotirajući se kao jedan od vodećih na turu.

Tokom svih ovih godina, mnogi veliki igrači podizali su trofej u Dubaiju – uključujući Hrvata Gorana Ivaniševića, Tomas Mastera, Huana Karlosa Ferera, Endija Rodika, Rafaela Nadala i Stanislasa Vavrinke, ali dvojica najuspešnijih tenisera ovde su svakako Rodžer Federer – sa rekordnih sedam titula, i najbolji srpski teniser, Novak Đoković, koji je trofej na jednom od omiljenih turnira osvojio četiri puta, poslednji put 2013. godine. Ove godine srpski as odlučio je da preskoči ovo takmičenje…

Svetski broj jedan, Endi Marej, koji je u Ujedinjenim Emiratima samo jednom stigao do polufinala, 2012, kada je poražen od Federera, ove godine u Dubaiju postavljen je za prvog nosioca, ispred branioca titule Stana Vavrinke i drugog Švajcarca, Federera, koji je prošle godine propustio turnir.

Od srpskih tenisera, u Dubaiju igra samo Viktor Troicki, i on se na startu sastaje sa Špancem Đilermom Garsijom-Lopezom, i prođe li prvu prepreku, u drugoj rundi ide na Mareja.

Britanac i Švajcarac na plaži promovišu turnir:

Ceo žreb izgleda ovako:

(1)Endi Marej – Malek Džaziri
Viktor Troicki – Đilermo Garsija-Lopez
Medvedev Daniil – (VC) Omar Alavadhi
(8)Žil Miler – Filip Kolšrejber

(3)Rodžer Federer – Benoia Peir
Mihail Južnji – kvalifikant
Lenard Štruf – kvalifikant
(7)Lukas Puij – Adam Pavlašek

(6/VC) Roberto Bautista Agut – Karen Hačanov
Florijan Majer – Fernando Verdasko
Danijel Evans – Dustin Brovn
(4)Gael Monfis – (VC) Safuat Mohamed

(5)Tomaš Berdih – kvalifikant
Robin Hase – kvalifikant
Marsel Granoljers – Jirži Veseli
(2)Stanislas Vavrinka – Damir Džumhur

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Dubaiju, Endi Marej, Rodžer Federer, Vesti, Viktor Troicki


Komentari