10/04/17 - 15:59h

Marakeš: Uspešan start Đerea!

 


Srpski teniser Lasko Đere plasirao se u drugo kolo turnira u Maroku.


L. Đere76
M. Kližan63

Zimbio.com

Laslo Đere je slavio u prvom kolu ATP turnira u Marakešu – on je u dva seta, za 111 minuta bio bolji od slovačkog tenisera Martina Kližana, sa 7:6, 6:3.

21-godišnji momak iz Sente je do glavnog žreba turnira u Maroku stigao kroz kvalifikacije – najpre mu je pri vođstvu od 1:0 u setovima meč predao Rumun Marius Kopil, da bi u finalu u dva seta slavio protiv Aleksandera Varda iz Velike Britanije.

U narednoj rundi, Laslo će za rivala imati drugog nosioca na turniru, 24. tenisera sveta, Alberta Ramosa Vinjolasa iz Španije, a to će biti njihov prvi međusobni duel.

Za prvog favorita na ovom tamičenju, koje se igra na šljaci, postavljen je bugarski as Grigor Dimitrov, a ukupan nagradni fond iznosi 540.310 evra.

Grand Pri Hasan II je promovisan kao ATP turnir 1984. godine, a u kalendaru “ATP Vorld Tur” je od 1990. Turnir u potpunosti finansira marokanski kralj Mohamed VI, a od prošle godine je premešten iz Kazablenke u Marakeš. Jedini je turnir Udruženja teniskih profesionalaca koji se igra na afričkom kontinentu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Laslo Đere, Vesti


Komentari