14/11/16 - 16:39h

London: Nišikori lako sa indisponiranim Vavrinkom

 


Nišikori uz vrlo malo potrošnju došao do prvih bodova, Vavrinka ostao dužan londonskoj publici.


zimbio.com

zimbio.com


Kao da je pola Vavrinke izašlo na teren O2 Arene, na megdan Keiju Nišikoriju. Očajni Švajcarac nije bio ni senka senke igrača koji je samo pre dva meseca osvojo poslednji grend slem sezone.

Za razliku od svog prvog londonskog rivala, Kei Nišikori uspeva da održi konstantnost u kvalitetu ove godine, mada mu nije bilo potrebno da uradi puno toga kako bi savladao Švajcarca sa 6:2, 6:3.

U durgom meču prvog kola grupe “Džon Mekinro” sastaju se prvi teniser sveta Endi Marej i najbolji hrvatski igrač Marin Čilić (21.00).

Pune tribine oko borilišta O2 Arene ostale su uskraćene za pravu borbu kakva se očekivala, zahvaljujući očajnom nastupu prvog reketa Švajcarske. Japanac je slavio posle svega 68 minuta igre, i smanjio zaostatak u mešusobnim duelima protiv Stana na 3:4.

Iako je češće od protivnika pogađao prvi servis, Vavrinka je osvojio 23 od 37 poena u takvim situacijama, dok je Nišikori u čak 80 % slučajeva uspešan početni udarac pretvarao u poen (16/20). Razlika je bila očigledna i u statistici na drugi servis, Švajcarac je tek osam od 21. poena, a Japanac čak 17 od 23.

Peti teniser sveta nije dozvolio trećem (razlika oko 500 bodova) nijednu brejk šansu tokom dvoboja, dok je on iskoristio tri od sedam prilika.

U drugom kolu, Nišikori za dva dana igra protiv Čilića a Vavrinka protiv Mareja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Londonu, Vesti


Komentari: 1

 
Nada November 14, 2016 Odgovori

Bravo mali

Komentari