05/05/15 - 19:37h

Ljubav i na terenu i van njega! (Foto)

 


U životu svakog čoveka postoje prioriteti koje čovek sam sebi postavlja dok realizuje željene ciljeve. Svi bismo negde želeli da se ostvarimo u karijeri, zaradimo lepe sume novca, živimo normalnim životom. I onda, kada u ovu priču dodamo sportiste, mnogi će površno reći da oni u životu imaju sve. Imaju novac, slavni su, uspešni, fenomenalni u onome što najbolje znaju da rade, a to je sport, sve u svemu, za nas u onom prvom kadru koji se vidi površno sve izgleda idilično.

Endi i Kim

Ali, čovek bez ljubavi i podrške porodice teško da može da napreduje na drugim poljima dovoljno kao što to može kada ima podršku voljenih bića. Teniseri koje danas gledamo deluju kao stene, divovskog samopouzdanja i perfektnom igrom nas obore s nogu. Ali iza svakog uspešnog čoveka stoji uspešna žena kao stub svega onoga što taj teniser, koji je najpre čovek, jeste.

To o čemu govorimo se samo još jednom dokazalo i sada, baš na teniskom terenu. Britanski teniski superstar Endi Marej je nedavno stupio u bračnu zajednicu sa svojom lepšom polovinom Kim Sirs koja se u prošlosti i sama bavila tenisom,a danas je neko ko je diplomirao englesku književnost. Da se radi o iskrenoj ljubavi jasno govori i činjenica da su njih dvoje započeli vezu koja je danas krunisana brakom mnogo pre nego što je Marej stekao svetsku slavu i milione.

Prsten

A onda se desilo i venčanje u duhu tradicije, onako kako to Britanci rade. E, onda je Endi na jedan neobično lep i romantičan način pokazao još jednom koliko je ponosan na porodicu koju je stvorio kada je tokom turnira u Minhenu na vrlo neobičan način zadržao prsten sa venčanja uz sebe, doduše ne na ruci, da mu ne bi smetao dok igra, ali ipak dovoljno vidljivo za nas, da se vidi koliko mu je stalo do one koju je njegovo srce izabralo.

Ima li boljeg načina da se pokaže ljubav voljenoj osobi? Bez preterivanja, ovo je zaista jedan lep gest i lep primer kako se neguje porodica i prave vrednosti poput braka i ljubavi. Ni slava ni sav novac ovog sveta ne mogu kupiti sreću jednom čoveku, ali ljubav? Ljubav, ako je lepa i iskrena, može da zameni sve! Neće svi ovi veliki teniseri doveka da budu teniseri. Pre svega su ljudi, koji su satkani od emocija, koji trebaju da žive i nakon svoje profesionalne karijere. A ako na kraju tog profesionalnog puta nema ko da ih sačeka, za novi početak, onda sve gubi smisao. Bravo Endi, Kim može da se ponosi!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP u Minhenu, Endi Marej, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari