25/02/17 - 12:10h

Lajović: Bombardovanje je ojačalo Novaka!

 


Srpski teniser Dušan Lajović istakao je da je bombardovanje naše zemlje 1999. godine ojačalo aktuelnu generaciju najboljih tenisera na čelu sa Novakom Đokovićem, i učinilo ih većim borcima.


Dusan Lajovic

Dobro je poznato da su Novak Đoković, Ana Ivanović i ostali naši asovi imali teško tenisko odrastanje u Jugoslaviji. Oni su često isticali da su neretko trenirali u bazenima, u nedostatku adekvatnih terena. Tokom NATO agresije, Dušan Lajović je imao svega devet godina, ali se dobro seća nedaća iz tog perioda.

Bilo je vrlo teško. Imam 26 godina, a prošao sam kroz dva rata. To nije nešto na sam ponosan, ali sam morao da nastavim dalje. To su situacije zbog kojih se shvata da je život mnogo više od tenisa – smatra Dušan.

Uslova za bavljenje sportom kakav je tenis, koji je pritom tada bio na margini pod našim podnebljem, jednostavno nije bilo.

Tokom tog perioda nisam igrao mnogo izvan Srbije. Ali pamtim da nisam išao ni u školu 78 dana. Bili smo deca i u početku nisam bio svestan šta se dešava. I dalje mi je neprijatno kada se setim sirena, bombi i svih koji traže spas. Posle rata, naša zemlja je bila uništena i to nas je učinilo boljima. Zato je Novak tako jak, zbog svega što je što je prošao – zaključio je Lajović.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Novak Djoković, Vesti


Komentari