07/06/17 - 14:47h

Kurijer i Mekinro: Imaz je kriv!

 


Dva američka bivša teniska asa tvrde da Novak Đoković pravi veliku grešku privatanjem filozofije Pepa Imaza, i da je to najveći razlog njegove krize.


zimbio.com

Komentarišući Novakov ubedljiv poraz u četvrtfinalu Rolan Garosa od Dominika Tima, nekada prvi teniser sveta rekao je da se Srbin predao bez borbe, i za to okrivio Pepea Imaza.

Novak se predao bez borbe, iako ima delom i do jakog vetra koji je duvao. On nikako ne voli da igra po vetru. Zaista je delovalo da se pomirio sa porazom i pre nego što je sve bilo gotovo. Problem leži u činjenici da on u timu ima nekoga ko sve bazira na ljubavi i miru, a deo je vašeg štaba preko godinu dana, na šta vi ne možete da se oslonite ako ste saterani u ćošak – rekao je Amerikanac.

Ipak, Kurijer smatra da je Andre Agasi taj koji može da poboljša situaciju u budućnosti, međutim, nije siguran može li Novak to da prihvati.

Agasi je svakako neko ko ume da se izbori sa ovakvim stvarima, i verujem da će Novaku postaviti prava pitanja kako bi uvideo kako može da izbegne ovakve stvari u budućnosti. Ali, ostaje pitanje zvano ‘Novak’. Od Vimbldona prošle godine pitanja je toliko mnogo, pre svega u vezi s tim šta se događa s njim – na i van terena.

A njegov zemljak Džon Mekinro je u direktnom prenosu meča na Eurosportu rekao sledeće:

Novak ima “ljubavnog gurua” sa sobom, koji želi da se stalno grli. Ne bih rekao da je to idealan čovek kojeg treba imati uz sebe u takmičarskom okruženju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Džim Kurijer, Džon Mekinro, Novak Djoković, Pepe Imaz, Rolan Garos, Vesti


Komentari: 6

 
VESNA June 7, 2017 Odgovori

U potpunosti se slažem sa Kurijerom i Mekom, s tim što i dalje ostajem pri stavu da je i Noletov način ishrane neprimeren za profesionalnog sportistu. Teniski teren je bojno polje, a tu može da prođe samo “um, snaga i vojna taktika”, a ne “ljubav i mir” koje propoveda Pepe Imaz. Njegova ideologija otupljuje oštricu adrenalina i energije neophodne za borbu. Kao kad bi ste popili sedativ ili neko pićence, opustili se, sve vam lepo i “ravno do Kosova”, a neprijatelj pripucao iz teške artiljerije. Pa, sportisti pribegavaju čak i nedozvoljenim supstancama da bi povećali adrenalin i ostale elemente koji utiču na njihovu psiho-fizičku spremnost za takmičenje, a Nole ide u suprotnom smeru !!! Dobro nije montirao neki otoman na rasklapanje da malo dremne na terenu. Agasi treba da udalji i Pepea i brata Marka iz Noletovog okruženja, ako misli da mu pomogne. Samo, on verovatno neće hteti da se zamera.

 
goran June 7, 2017 Odgovori

Svaka ti čast.I svaka ti je na mestu.Kao da ga je uspavao.Što pre ih očisti,prije će se probuditi i vratiti na stari dobri put.

 
Ja June 7, 2017 Odgovori

Nole je izgleda “tvrdoglavi” Srbin što nam ovog puta izgleda ne odgovara, u drugim situacijama da. Čini se kao da tera neki inat, kome? samo sam sebi, ili su po sredi jako, jako lične stvari (brat). Ozbiljne stvari su u pitanju koje ni jedan trener neće resiti i zbog kojih je prvo otišao Baker, pa ostatak tima, jednostavno nisu hteli da učestvuju u ovom svemu, bilo je verovatno ili mi i dosadašnji način rada ili “sadašnji tim” (brat i Imaz). Brata “vuče” za sobom što je prihvatljivo i razumljivo, ali ne mogu da verujem u šta ga je taj isti brat uvukao i niko realno ne sagledava iz najuže porodice posledice toga svega. Roditelji verovatno nemoćni jer su u situaciji da biraju između dva deteta, tim se raspao, Agasi verovatno jedini prihvatio prisustvo Imaza, brat mu realno ne smeta, ali uz brata “ide i Imaz” i to će ubrzo “oterati” i njega. Vrlo opasne stvari po Novaka i prosto mi je neverovatno kako on to sagledava i u tenisu i u životu i ne vidi šta mu se dešava i u šta je “uvučen”. Jedini spas vidim u roditeljima..mada, otišlo je predaleko i ako se u razmaku između R. Garosa i Vimbldona nešto ne izdešavalo mislim da je gotovo.

 
Rade June 8, 2017 Odgovori

Neznam dali mi to. zelimo da spasimo Novaka ili nas zednu publiku od gurrua i ljubavi brata Marka ako to Novaku odgovara posle godina borbe i mrznje u kojoj je bio…..i sta mi to jos od njega trazimo koji se popeo na mars.

 
dusan June 7, 2017 Odgovori

Nole je kralj ali mora otjerati sektasa Pepu Imaza iz svog okruzenja. Novak je veliki covek i sportista ali mora biti svestan da je vrhunske rezultate postigao zahvaljujuci BOGU a ne da zasobom vuce kojekakve sektase. Sve dok mu sektas Imaz bude sa njegovim timom nema napredka ni osvajanja titula za Novaka. Imamo mi srbi pravoslavci utaban hriscanski put nasih verskih ucitelja i velikomucenika, zasnovan na ljubavi i miru. Ne treba nama jedan umisljeni guru sektas Imaz da objasnjava sto je ljubav i mir. Dace Bog pa ce i Novak Djokovic napokon uvidjeti da je Pepe Imaz sektas i da donosi nesigurnost i uznemirenje Novakovoj pravoslavnoj dusi.

 
Stevo June 9, 2017 Odgovori

Apsolutno su u pravu, već sam dao sličan komentar.

Komentari