22/04/17 - 16:35h

Krunićeva nakon poraza: Podloga najgora moguća za mene

 


Na otvaranju meča između Srbije i Australije u Zrenjaninu, Aleksandra Krunić nije uspela da savlada Ešli Barti. Srpska teniserka je nakon duela istakla da je podloga za nju bila potpuno neodgovarajuća u ovom trenutku.


Aleksandra Krunic (photo: www.tenisuzivo.com)

Dala sam sve od sebe danas, nažalost nije bilo dovoljno. Ona je igrala dobro, pravila mi je velike probleme servisima. Ništa nisam mogla da uradim na njen servis osim kada je loptica padala baš blizu mene. Fizički je jača od mene, ja ne serviram toliko brzo. Podloga je bila isuviše spora da bi mogla da ugrozim njeno izvlačenje na forhend. Moja taktika je bila da budem čvrsta, pre svega na njen bekend, i da joj ne otvaram priliku za forhend. Međutim, podloga je spora, pa je imala vremena da se istrči i namesti se kako god ja udarila lopticu. Tokom čitavog meča, ni u jednom trenutku nisam videla neko očigledno rešenje, a nisam pune svežine da bih mogla da izdržim razmenu dok ona ne pogreši. Igrala sam protiv ozbiljne igračice, a ne protiv deteta koje prvi put igra tenis, i koje poklanja poene.I da ponovo izađem na tere, ne znam šta bih učinila drugačije. Ne verujem da bi udarala kao “mazga” iz sve snage, jer bi to bio preveliki rizikprva je reakcija Krunićeve.

Ona bi trebalo da se sutra u četvrtom meču sastane sa Darijom Gavrilovom.

Gavrilova je potpuno drugačija igračica, mislim da je za mene trenutno izuzetno bitno da uđem sutra što svežija na teren, jer ovoga puta mi je raspored malo otežao stvari ovde… Noge mi jednostavno ne rade kako treba, “bez veze” sam padala u prvom setu, pokušam da se izvučem na forhend i padnem… ne razumem zašto mi se to dešava, ali jednostavno mi noge nisu dovoljno jake, a moraju da budu kako bi bila spremna. Fizički nisam u najboljem stanju, i zato se treba što bolje odmoriti i pripremiti za sutra.

Aleksandra je istakla da joj je najveći problem predstavlljala činjenica da je u Zrenjanin stigla iz Bogote, gde je igrala u potpuno drugačijim uslovima.

Mi smo sve različite igračice i svima odgovara drugačija podloga. Moj problem je što je ova podloga mnogo više odgovorala Barti. Ja sam se vratila iz Bogote, gde je 2,5 km nadmorske visine, i tamo je loptica išla brže. Ovde je mnogo sporije, a treba pustiti ruku. Sve je totalno drugačije, nisam imala vremena da se adaptiram. Ovo je za mene bila najgora moguća podloga da igram protiv Barti.

Neću sad da ispadne da mi je kriva samo podloga, natavno da nije tako, ali znate kako je, sada mi sve smetanašalila se Aleksandra, i nastavila:
– Trebalo bi da sutra bude drugačije jer sada već imam jedan meč na ovom terenu, samo, pošto je sporo, moram da budem sveža i spremna na duge poene, i da istrčim najbolje što mogu, jer neću protiv nje moći da završim poen iz prvog udarca.

Naše teniserke su prvi put nastupile u zrenjaninskoj dvorani, a publika se dobro pokazala.

Pokušavala je publika da me digne, ja sam neko ko skuplja energiju i iz publike, iz “boksa”, sa klupe, ali danas sam morala da se oslonim na taktiku, jer sam imala ograničene resurse energije. Morala sam što manje energija da trošim na bodrenje i nervirane, pošto sam morala sve da sačuvam za igru. Naravno, zahvaljujem se publici što me je podržala i što je pokušala da me “digne”završila je srpska teniserka.

Posle prvog dana, Australija vodi sa 2:0.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Fed kup, Vesti


Komentari