27/04/15 - 16:11h

Krunić u drugom kolu Praga!

 


Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Pragu! Srpkinja je u prvom duelu savladala Hrvaticu Mirjanu Lučić-Baroni rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:4), 6:0, nakon dva sata i 4 minuta tenisa. U narednom kolu Aleksandra će igrati sa pobednicom meča Vikmajer – Đorđi.

A. Krunić376
M. Lučić-Baroni660
Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Aleksandra je sjajno ušla u meč, napravivši brejk u prvom gemu došla je do prednsoti, koju je i potvrdila za 2:0. Međutim, Hrvatica brzo uzvraća, dolazi do izjednačenja u četvrtom gemu, a potom osvaja još tri gema za redom, čime je uspela da u potpunosti preokrene meč i “prelomi” rezultat u prvom setu – 5:2. U nastavku seta Mirjana Lučić-Baroni dobro servira, uspeva da sačuva stečenu perdnost o osvaja set rezultatom 6:3.

Drugi set opet Srpkinja sjajno počinje, pravi brejk za 2:0, ali potom i dozvoljava Mirjani ribrejk za izjednačenje rezultata na 2:2. U nastavku seta teniserke su razmenile još po jedan brejk, a onda je u dvanaestom gemu Aleksandra Krunić imala čak četiri set lopte, pri servisu rivalke, međutim nije ih iskoristila, pa je pobednika drugog perioda morao odlučiti taj-brejk. U “trinastom gemu” bilo je obilje preokreta i mini-brejkova, ali se Srpkinja u svemu tome bolje snašla i iskoristila novu set priliku za 7:4, te konačnih 7:6.

Posle turbulentnog drugog perioda kao da je Aleksadnra Krunić dobila krila i sa tom snagom dominirala u poslednjem periodu. Teniserka iz Srbije je dobro servirala, a uspeola je da čak tri puta oduzme servis rivalki, u prvom, trećem i petom gemu, te tako postavi konačnih i makmsimalnih 6:0 u trećem setu.

U narednom kolu Aleksandra Krunić će igrati sa pobednicom meča Vikmajer – Đorđi.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari