31/01/17 - 10:32h

Krstin poražen od dubl partnera

 


Peđa Krstin eliminisan u prvom kolu turnira u Burnijeu, očekuje ga nastup u dublu.


P. Krstin14
D. Popko66

Pedja Krstin


Srpski teniser Peđa Krstin poražen je u prvom kolu čelendžera u Burnijeu u Australiji od Dimitrija Popka iz Kazahstana u dva seta – 6:1, 6:4, u meču koji je trajao 75 minuta.

Žreb je hteo da se 22-godišnji Srbin na samom startu turnira sretne sa dve godine mlađim Dimitrijem, a sa kojim na ovom takmičenju nastupa u dublu.

Iako je prvi set otvorio brejkom, Krstin u nastavku ne uspeva da osvoji ni jedan poen na svoj servis, pa Kazahstanac za manje od pola sata dolazi do 1:0.

Ne uspeva srpski teniser ni na početku novog seta da zadrži svoj servis ali to ne dozvoljava ni svom rivalu, pa uzvraća sa dva vezana brejka. Njihovom potvrdom stiže na 4:1, ali tu potpuno staje. Narednih pet gemova osvaja Popko nakon što u osmom gemu Peđa propušta tri brejk šanse da meč eventualno okrene ka drugačijem ishodu.

Kazahstanca u drugoj rundi očekuje susret sa boljim iz duela Savol/Jang.

211. i 219. teniser sveta sutra će pokušati da udruženim snagama prođu u drugo kolo turnira, a njihovi protivnici su Čaplin/Mek Loklan.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Peđa Krstin, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
VESNA January 31, 2017 Odgovori

Baš mi je žao. Inače, danas je baš neki baksuzan dan. 5 naših tenisera i teniserki gube na raznim turnirima. Uz Peđu, tu su Jeca Janković, Alex Krunić, Laslo Đere i Marko Tepavac. Možda će Nikola Milojević večeras u Dalasu imati više sreće.
Sve više pratim ovu “srednju” generaciju igrača, jer će, kad se penzionišu Nole, Viktor, Janko, Zima…, oni biti glavni u srpskom tenisu, u tom međuprostoru, dok ne stasaju ovi najmlađi.

Komentari