30/03/17 - 20:19h

Kirjos: Mnogo radim na sebi!

 


Nik Kirjos progovorio o krizi nakon Melburna, i nastojanju da ostane pozitivan na terenu.


Twitter

Nestašni dečko svetskog tenisa, kontroverzni Australijanac, možda i češće od rezultata koje beleži, pažnju javnosti privlači svojim “ispadima”.

Možda se njegovo ponašanje kad-kad i protumači na pogrešan način ili preuveliča, ali neosporno talentovani Kirjos prosto je magnet za provokativne naslove u svetskoj štampi. Prema najnovijim izjavama izgleda ipak da je 21-godišnji Nik, trenutno 16. igrač sveta, ipak u stanju da “otvori dušu” i pokaže da i on ima svoje teške trenutke.

Bilo mi je mnogo teško, bio sam u depresiji i činilo mi se da su svi protiv mene. Nisam želeo da igram posle eliminacije na Australijan openu. Timu sam rekao da mi se jednostavno ne igra. Ali dugujem veliku zahvalnost porodici koja je u tom trenutku bila uz mene i pomogla mi u teškim trenucimarekao je Kirjos.

Rezultati koji su nakon toga došli, i pobede protiv tenisera iz samog vrha, pokazali su da uz hladnu glavu njegov talenat izbija u prvi plan.

Postao sam mentalno jači. Pokušavam da ostanem pozitivan, da ne odustajem i da se do kraja borim za svaki poen. Mnogo radim na sebi, trudim se da se zabavim i to ne samo na mečevima, već i na treninzimarekao je Australijanac, uz akcenat da želi da napreduje iz dana u dan.

Da li će u Majamiju moći do same završnice, ostaje da se vidi. Sat nakon ponoći, u četvrtfinalu mastersa na Floridi mladi Australijanac će ukrstiti rekete sa dve godine mlađim nemačkim teniserom, Aleksandrom Zverevim.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandar Zverev, Masters u Majamiju, Nik Kirjos, Vesti


Komentari