05/08/16 - 22:50h

Kerten pali Olimpijski plamen?

 


Zbog loše zdravstvene situacije, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Edison Arantes do Nascimento Pele, neće moći da upali plamen na Marakani kao što je planirano. 


zimbio.com

zimbio.com

Po medijskim kuloarima se pominju četiri imena koja bi mogla preuzeti tu čast od legendarnog Pelea – među njima su još dva fudbalera, Luis Nazario da Lima Ronaldo i Žoze Kleberson Pereira, potom vozač Formule 1 Felipe Masa, te nekada najbolji teniser sveta Gustavo Kuerten.

Svečana ceremonija otvaranja XXXI Olimpijskih Igara u Rio de Žaneiru počinje u subotu ujutru, jedan sat posle ponoći.

Osim standardne sambe i zvaničnika brazilskog i Međunarodnog olimpijskog komiteta i države, te brojnih sportista, otvaranju će prisustvovati i čuvene brazilske manekenke Žizel Bundšen i Adrijana Lima.

Svečanost neće proći ni bez podsećanja na čuvenu pesmu “Devojka sa Ipaneme”, koja je na neki način proslavila Rio de Žaneiro i muzički stil “bosa – nova”.

Jedna od nosilaca olimpijske baklje kroz Rio de Žaneiro biće sedamdesetjednogodišnja Helo Pinjeiro, devojka sa plaže Ipanema, koja je svojom mladošću i lepotom šezdesetih godina inspirisala kompozitora Antonija Karlosa Žobima i pesnika Viniciusa de Moraesa da joj posvete pesmu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari