09/09/16 - 13:26h

Kerber preslišala Voznjacki za finale i prvo mesto

 


Anželik Kerber u polufinalu US Opena bila je bolja od Karoline Voznjacki sa 6:4, 6:3. Bez obzira na ishod finalnog meča, Nemica će od ponedeljka biti na prvom mestu WTA liste.


foto: Zimbio

foto: Zimbio

Samo minut pre nego je sat iskucao 90 minuta igre na terenu, Kerber je započela svoje slavlje na “Artur Eš” stadionu – plasman u finale i prvo mesto na listi.

Ohrabrena rezultatom prvog polufinala u kojem je Pliškova porazila Serenu Vilijams, Nemica je sjajno otvorila meč i povela sa 4:0. Uspela je Dankinja da uzvrati sa tri gema u nizu i na kratko se približi Kerberovoj, ali već u nastavku Nemica još jednom nameće svoju igru za kraj ovog dela – 6:4.

Iako su obe teniserke do polufinala došle dobrom igrom, Voznjacki je u ovom meču napravila dosta više neiznuđenih grešaka od Kerber (26:16).

Ništa bolje izdanje nekada prva teniserka sveta nije viđeno ni u drugom setu. Bez jakog otpora protivnice, Kerber je povela sa 5:1, pre nego se sa dva gema u nizu na semafor upisala i Karolina Voznjacki. Bilo je to sve što je danska teniserka uspela da uradi u ovom meču, jer već u narednom na njen servis Nemica pravi novi brejk za 6:3 i plasman u finale.

Tamo je čeka još jedna Karolina – Pliškova. Biće to repriza finala iz Sinsinatija u kojem je slavila Pliškova i sjajna prilika za osvetu Kerberove.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Anđelika Kerber, US Open, Vesti


Komentari