11/09/16 - 22:11h

Kecmanović stao u finalu

 


Najbolji srpski junior, Miomir Kecmanović nije uspeo da u finalu US Opena pobedi Feliksa Ozer-Alisimea. Kanađanin za 58 minuta slavio u dva seta sa 6:3, 6:0.


foto:Zimbio.com

foto:Zimbio.com

U finalu juiorskog US Opena rekete su po prvi put ukrstili Miomir Kecmanović i Feliks Ozer-Alisime, a uspešniji je bio Kanađanin.

U svom premijernom nastupu u finalu jednog grend slema Kecmanović nije dobro otvorio meč. Iako je u prvom gemu na svoj servis spasio dve brejk lopte, u narednom nije uspeo, pa njegov protivnik pravi brejk za 3:1. Srpski teniser u ovom setu nije realizovao dve prilike za ribrejk. Do kraja se igralo bez brejk prilike pa je Feliks Ouzer Alisme poveo sa 6:3.

Drugi set doneo je potpuni pad u igri Miomira Kecmanovića koji za 18 minuta igre nije uspeo da osvoji nijedan gem. Otpor je pružio tek u prvom gemu, dok je u nastavku njegov protivnik lako dolazio do poena, a brejk za 5:0 osvojio je bez izgubljenog poena.

Veliki uspeh za mladog tenisera koji je uspeo da dođe do finala jednog grend slem takmičenja, ali ostaje žal što nije uspeo da ponovi igre iz prethodnih mečeva na US Openu.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Grend Slem, Miomir Kecmanović, Teniseri, US Open, Vesti


Komentari