06/07/17 - 11:57h

Kazne za Tomića i Medvedeva!

 


Bernardu Tomiću i Danilu Medvedevu određene kazne za “nedolične” izjave i ponašanje..


Twitter

Australijski teniser je izgubio duel prvog kola od Miše Zvereva sa 6:4, 6:3, 6:4, a tokom meča nije ni pokušavao da vrati servise protivnika niti da potrči za bilo kojom jačom lopticom na svojoj polovini. Novinarima je po završetku izjavio da mu je čak bilo i “dosadno da igra”.

Ne znam zašto, ali tenis me uopšte ne motiviše. Ovo je kao rolerkoster. Ne mogu da nađem motiv da treniram posvećeno i naporno, da uživam i da osvajam trofeje u isto vremeizjavio je Tomić.

ATP je reagovao kaznom u iznosu od 15.000 dolara, a Mac Vilander je imao svoje mišljenje povodom ovoga:

Tomiću bi trebalo aplaudirati zbog ove izjave i zbog iskrenostiocenio je komentator.

Ništa bolje nije prošao ni Danil Medvedev koji će zbog bacanja novčića ka stolici glavnog sudije (koja je već napustila teren u tom trenutku) morati da plati 7.500 dolara i dodatnih 7.000 za “ostale prekršaje”.

21-godišnji Rus je nakon sjajne pobede nad Vavrinkom poražen u drugom kolu od Rubena Bemelmansa ( 4:2, 2:6, 6:3, 6:2, 3:6). Nezadovoljan krajnjim rezultatom, Medvedev je iz novčanika izvadio sitan novac i isti bacio ka sudijskoj stolici, zbog čega se izvinio na konferenciji za medije, ali to pčigledno nije uticalo na odluku nadležnih.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, Bernard Tomić, Danil Medvedev, Vesti, Vimbldon


Komentari