16/02/17 - 12:50h

Karlović i Karter kao u najboljim godinama: Ostani mlad! (Video)

 


Teniska i NBA legenda se upoznali prilikom promocije Memfis opena na košarkaškom meču Grizlisa i Nju Orleansa.


twitter

37-godišnji Hrvat Ivo Karlović najstariji je teniser u Top 100, s druge strane, Vins Karter je sa svojih 40 najstariji NBA igrač. Njih dvojica su se sreli u Memfisu, pred utakmicu u kojoj su domaćini poraženi do Pelikansa.

Ovom prilikom dvojica profesionalaca razmenili su komplimente i opremu: Karter je poklonio Karloviću patike sa svojim autogramom, veličine 51, hrvatski teniser beku Grizlisa potpisani reket, za njegovu kčerku koja trenira tenis.

Ostani mlad rekao je na rastanku “leteći Vins”, a Ivo mu je odgovorio u istom maniru:I ti!

Karter na kraju četvrte decenije i dalje pruža partije na vrhunskom nivou u NBA, Karlović igra svoj najbolji tenis u poslednjih nekoliko godina. Zagrepčanin je 2016. godinu završio kao 20. teniser sveta, osvojivši dve ATP titule – u Njuportu i Los Kabosu.

Tokom turnira u Njuportu u julu, Karlović je sa 37 godina i 4 meseca, postao najstariji ATP osvajač titule posle Martija Risena, koji je osvojio trofej u Lafajetu u Luizijani sa 37 godina i 9 meseci, 1979.godine. Ove nedelja, Hrvat je prvi nosilac na Memfis openu, a na startu se sastaje sa Nikolasom Basilašvilijem iz Gruzije.

Memfiški turir je u nekoliko navrata promovisan tokom utakmice Grizlija u sredu uveče. Stiv Džonson i Leander Paeš igrali su mini-tenis posle prve četvrtine, a Darian King je bio počasni kapiten tima NBA zvezda, gde su bili Enthoni Dejvis, Majk Konli i Mark Gasol.

To je bio veliki događaj. Nisam ni slutio koliko su fizički spremni. Pokušaću da dosegnem njihovu veličinu – rekao je King, koji je ušao u istoriju kao prvi teniser sa Barbadosa, koji je u open eri uspeo da dobije neki meč na ATP vorld turu.

Govoreći o veličini, patike koje je Karlović dobio od Cartera, teško da će moći da prime stopalo Hrvata. Uprkos tome, on ne želi da ih se odrekne.

Pokušaću sutra nekako da smestim nogu u njihnašalio se Ivo.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ivo Karlović, Vesti


Komentari