27/01/17 - 09:04h

Karlos Moja: Rafa se vraća gde mu je mesto…

 


Trener Rafaela Nadala uveren je da njegov pulen može ponovo do vrhunskih rezultata.


Zimbio.com


Rafael Nadal boriće se danas sa bugarskim asom Grigorom Dimitrovim za finale Australijan opena.

Karlos Moja, koji je krajem prošle godine pojačao stručni štab najboljeg španskog tenisera, rekao je da je Nadal spreman za najviše izazove.

Da biste došli do polufinala morate da patite, igrate dobro i budete hrabri u teškim situacijama. To je nešto što svako ko želi da pobedi mora da radi. Sada je ostao samo jedan protivnik u situaciji do koje smo želeli da stignemo. Ovo je bitka u kojoj najjači opstaju. Rafa je bio bolji u svakom meču koji je igrao – bilo je trenutaka kada je morao da bude hrabar kako bi preokrenuo i to je činio. Draže mi je što je do ovde stigao na način na koji jeste, a ne da je svaki meč dobijao sa 3-0kazao je Moja.

Nadalov trener smatra da će meč sa Bugarinom biti drugačiji od ostalih.

Rafa je navikao da igra sa različitim protivnicima na grend slemovima. Poštujemo Dimitrova, samo što je Nadal blizu svog najboljeg nivoa i sposoban je da pobedi bilo koga, u to nema sumnje. Fokusiraćemo se na naš plan. Ne koncentrišete se samo na bekhend, nego na celokupnu igru – morate biti agresivni, menjati ritam i ne dozvoliti Grigoru previše prostora jer je on od onih igrača koji, kada imaju kontrolu, vrlo je teško igrati. To je pokazao protiv Gofana, a mi ćemo morati da pokušamo da ga namučimorekao je nekada najbolji igrač sveta.

Nadal će pokušati da protiv Grigora igra najbolji mogući tenis.

Dimitrov ima mnogo varijacija u igri, odlično servira i sada u njegovoj igri sve funkcioniše veoma dobro. Ima jake ruke, sjajan je i kompletan sportista. Rafa je motivisan, otvoren je da pravi male korekcije i adaptacije u igri, što uveliko radimo na treninzima. Možda će se dešavati da gubi mečeve, ali sam siguran da će vratiti tamo gde mu je mestozaključio je Nadalov trener.

Duel Nadala i Dimitrova počinje oko 9.30, a direktan prenos možete pratiti preko našeg portala!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Grigor Dimitrov, Karlos Moja, Rafael Nadal, Vesti


Komentari