17/10/16 - 16:41h

Karlos Moja: Rafa će ponovo osvajati grend slemove!

 


Nekada prvi teniser sveta, Karlos Moja, smatra da njegov zemljak Rafael Nadal još uvek nije rekao poslednju reč u vrhu svetskog tenisa, naprotiv.


zimbio.com

zimbio.com


Nadal je osvojio 14 grend slem pehara, ali poslednji još na Rolan Garosu 2014. Od tog trenutka je beležio očajne rezultate na na velikim turnirima za svoje standarde, a mi smo nedavno pisali o mogućim uzrocima krize u kojoj se nalazi.

Ove sezone je osvojio dva turnira, ali je na grend slemovima ispadao u ranoj fazi. Mnogi smatraju da on neće više biti kadar za najveća dostignuća, ali među njima nije i Karlos Moja.

Rafa ima tek 30 godina, drugi teniseri su bili na vrhuncu u 34, 35. godini, zašto ne bi i Rafa. On se muči sa povredama i fizičkom spremom, ali je veliki borac. Brzo će se vratiti na svoj nivo i osvajati titule. Siguran sam da ima šansu da osvoji još nekoliko grend slemova – veruje Španac.

Moja je inače i trener Miloša Raonića, kojeg vidi kao jednog od favorita na Zavšnom Mastersu sezone.

Kada na turniru igraju osmorica najboljeg tenisera na svetu, svaki od njih je opasan rival. Ali na na brzoj podlozi u zatvorenom Raonić može da odigra na svom vrhuncu. Želimo da godinu završi među četvoricom najboljih na svetu. Biće teško, ali on mora da uživa u tome – zaključio je Moja.

Miloš Raonić je, nakon brojnih promena u top 10 konkurenciji, od danas četvrti teniser sveta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Karlos Moja, Rafael Nadal, Vesti


Komentari: 2

 
VESNA October 17, 2016 Odgovori

SVAKA ČAST MOJI, BAŠ JE SUPER LIK. UVEK NAĐE LEPE REČI ZA RAFU I PODRŽAVA GA ČAK I KAD SU GA SKORO SVI OTPISALI. RAFA JE DOSTA FIZIĆKI ISTROŠEN ZBOG STILA IGRE, PA NJEGOVIH 30 GODINA NIJE KAO NPR FEDEREROVIH. FEDERER JE IGRAO ELEGANTNO I NE AGRESIVNO I OČUVAO JE TELO U ODLIČNOM STANJU, ŠTO SA RAFOM NIJE SLUČAJ. RAFA MI JE UZ NOLETA OMILJENI TENISER, PA MU BAŠ ŽELIM DA OSVOJI JOŠ NEŠTO VELIKO. SADA, DA LI ĆE TO BITI GS, ILI NEKI OD MASTERSA, MOŽDA NIJE NI BITNO. VAŽNO JE DA PONOVO OSEĆA SLAST POBEDE.

 
Nadja October 17, 2016 Odgovori

Sto da ne al bez dopinga

Komentari