05/05/17 - 09:43h

Kaha Magika – magija i lepota Mutua Madrid opena!

 


Magična kutija od čelika, drveta i stakla, sportski je kompleks koga je dizajnirao francuski arhitekta Dominik Perault.


Twitter

Caja Magica, Kaha magika, Magična kutija – višenamenski stadion u Madridu, u okrugu San Fermin, na obalama reke Manzanares. Objekat koji se koristi za različite događaje, ali je u “belom” sportu prepoznatljiv kao mesto na kome se od zvaničnog otvaranja, 8. maja 2009. održava prestižni turnir masters 100 serije u muškoj konkurenciji.

Magina kutija ima tri glavna terena sa podesivim krovovima. Manolo Santana Centre Court ima kapacitet od 12.500 gledalaca, “Aranča Sančez Vikario” stadion ima 3.500 sedišta, a treći 2.500.

Turnir u Madridu se od 2002. do 2008. igrao na tvrdoj podlozi. Usledile su godine crvene šljake, a eksperiment sa plavom iz 2012. ostao je samo eksperiment, jer je zadovoljnih bilo malo (manje više samo Federer i Serena). Nekadašnje mesto održavanja – Madridska arena (2002-08) kao i ono koje je na snazi od 2009 – Magična kutija, bila su svedoci sjajnih mečeva i uzdigla su slavne šampione.

Prvi trofej osvojio je Andre Agasi, a najviše puta radovao se je Rafael Nadal, koji od 2014. sanja o petoj tituli. Rodžer Federer ima tri osvojena naslova, dok Novak Đoković i Endi Marej broje po dva trofeja.

Mesta u glavnom žrebu ima samo za 48 najboljih tenisera, a nagradni fond je 5.439.350 evra.

Vlasnik turnira je kontroverzni Jon Cirijak, nezvanično najbogatiji bivši sportista na svetu.

Madrid će dočekati i najbolje teniserke u ovom trenutku, a danas su započela kvalifikaciona takmičenja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andre Agasi, Endi Marej, Masters u Madridu, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Vesti


Komentari