02/09/16 - 05:48h

JJ nakon ispadanja: Padam i fizički i mentalno…

 


Jelena Janković je iskreno govorila o probelmima u svojoj igri nakon poraza od Karle Suarez Navaro u drugom kolu US opena (6:4, 6:1).


Foto: Srdjan Stevanovic

Foto: Srdjan Stevanovic


Imala sam dve rupture u ramenu i nekada se jednostavno uzdržavam, plašim se da udarim punom snagom, a za protivnice na visokom nivou potrebno je da mogu dugo da igram na visokom nivou. Frustrirajuće je što znam da sam neke stvari mogla da uradim, a sada ne mogu, lopte mi idu sporije – obrazložila je Jelena.

Jankovićeva nije uspela da iznenadi 12. nosioca, iako je u drugom setu imala realne šanse da izjednači i produži borbu.

U prvom setu mi je koncentracija lutala, nisam mogla da se povežem, možda je i dugo čekanje zbog kiše otežalo posao, svima je. U drugom setu sam se malo povezala, počela sam da igram bolje, ali u ključnim trenucima nedostaje mi samopouzdanja. Kada fizički nisam na nivou, onda padnem i na mentalnom planu. Znam da telo ne može da mi izdrži, da ne mogu da trčim kao inače, i automatski nemam plan B ako mi neki udarci ne funkcionišu.

Očigledno je da drugom reketu Srbije nedostaje kontinuitet u igri…

Nisam igrala na Olimpijskim Igrama, ni u Montrealu, ni u Sinsinatiju, propustila sam mnogo turnira na kojima inače igram dobro i koje volim. Sezona se bliži kraju, a ja sam sada srećna i zadovoljna samo što sam zdrava i što uopšte mogu da igram, uživam u tome. Želim da završim sezonu najbolje što mogu, a onda dobro da se spremim za sledeću.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, US Open, Vesti


Komentari