03/08/17 - 12:41h

Jelena razmišlja o završetku karijere: Ovako samo mučim i sebe i publiku…

 


Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je za ‘Glas Amerike’ da još uvek nije sigurna šta je čeka u nastavku sezone.


Izvor: Zimbio

Jankovićeva nikako ne uspeva da pronađe formu ove godine, a posle još jedne rane eliminacije (na WTA turniru u Vašingtonu), kaže da joj telo više ne omogućava da igra na visokom nivou.

Ja jesam borbena i volim ovaj sport i volim da se takmičim, ali nažalost moje telo mi ne omogućava da igram na ovom nivou. Povrede me ubijaju u pojam, izgubila sam i samopouzdanje i volju uopšte i motivaciju. Prošle godine sam imala dve rupture na pektoralnom mišiću, a ova ledja me već duže muče, samo što je sad postalo ozbiljnije, hronična upala, što je verovatno od 17 godina igranja na turu, na betonu. – rekla je ona.

Osim Jelene, praktično svi srpski teniseri koji su poslednjih godina ostvarivali dobre rezultate muče se sa povredama. Jankovićeva smatra da je to donekle normalno i očekivano.

Ne volim da kukam, ali sad sam stvarno došla do stadijuma da mi je teško da izdržavam ove napore. Evo ovde, igrala sam, dobila sam set, i onda da ne mogu da nastavim da igram meč. Mene to boli jer ja nisam tip koji voli da predaje mečeve, uvek igram do kraja, ali stvano ne mogu… A nažalost, eto i Nole i Viktor i Janko, svi imaju neke svoje probleme, verovatno od svih tih napora koje imamo svakodnevno, od putovanja jer naš način života je izuzetno… neobičan, i u neku ruku i nezdrav.

Srpska teniserka će pokušati da bude spremna za US Open, a nakon toga… ko zna.

Ja bih volela ako bih nekako mogla da se osposobim koliko-toliko da odigram US Open, pa onda videćemo. Ne mogu da obećam, nisam još napravila konkretne planove šta dalje, šta mi je činiti, ali moram nešto da preduzemem, ovako samo mučim i sebe, a i ovu publiku. Grehota, ljudi dođu da navijaju i stvarno imam puno fanova širom sveta, koji me podržavaju, ali nažalost nisam sposobna, nisam u situaciji da pružim ono što bih mogla da se osećam dobro.

Nekada prva teniserka sveta trenutno zauzima 69. poziciju na WTA rang listi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Vesti


Komentari: 3

 
Nada Stojkovic August 4, 2017 Odgovori

Jeco,pokušaj koliko možeš….Dušo svakom sportisti dođe kraj….Saćuvaj svoje zdravlje,….Hvala ti na sve što si nam pružila Radosti i uživali u lepotu tenisa…Želim ti Sve najbolje u daljem životu….Volim te!❤❤❤❤❤❤❤

 
Radosĺav Stefanovski August 5, 2017 Odgovori

Želim te na terenu gledati i uźivati ,a ti ne opustajse idi mala i lomi protivnice .pre 8 god. bilasi br.1

 
Radosĺav Stefanovski August 5, 2017 Odgovori

Volimo tenis gledati. Ana je otišla. Nole se siakrio, pa koga če mo gledati Jelena idi idi
I ne opustajse bilasi i br.1 budi hrabra.

Komentari