24/09/16 - 12:36h

Jelena poražena u finalu Gvangžua

 


Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da odbrani titulu na turniru u kineskom gradu Gvangžuu, pošto je u uzbudljivom finalu poražena od Ukrajinke Lesje Curenko posle velike borbe u tri seta.


J. Janković464
L. Curenko636

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic


Srpkinja je tako ostala na 16 WTA titula i čeka je pad na 39. mesto na svetu, dok je Ukrajinka osvojila svoju drugu, uz nagradu od 250 bodova.

Meč je trajao nešto manje od dva i po časa, a, iako je uspela da se vrati i izjednači posle gubitka prvog seta, Jelena na kraju nije imala snage i koncentracije za totalni preokret.

Ukrajinka je sigurnije počela, napravila rani brek, da bi Jelena uzvratila u sedmom gemu. Ipak, ispostavilo se da je to samo početak serije brejkova na obe strane, a poslednji u nizu doneo je Curenko i osvajanje prvog seta – 6:4.

U samoj igri je bilo vidljivo da Jelena može više, čak i do potpunog preokreta, a to je i nagovestila kada je vratila rano izgubljen servis, a potom napravila još jedan brejk koji joj je omogućio da sigurnom igrom odvede meč u treći set – 6:3.

Ipak, nije imala snage duel prelomi u svoju korist, što je i rekla po okončanju meča, pre svega zbog izuzetno teških uslova u kineskom gradu. U trećem setu gledali smo ravnopravnu borbu sve do 3:3, kada je Jelena izgubila fokus, a Lesija to iz drugog pokušaja kaznila.

Međutim, kako to obično biva u ženskom tenisu, Srpkinja je još jednom odgovorila istom merom, ali onda još jednom poklekla, pre nego što je Ukrajinka sigurnim servisima završila posao i osvojila drugi pehar u karijeri.

Jelena je branila titulu i u dublu, gde je u tandemu sa Martinom Hingis eliminisana u polufinalu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, Vesti


Komentari